Enschede op Glasvezel in 2008 door KPN

In 2008 moeten alle inwoners van Enschede aangesloten kunnen worden op de supersnelle glasverbinding van KPN.

De afgelopen maanden heeft KPN het hele koperen hoofdleidingennet in de stad al vervangen door glasvezel. Dit nieuwe breedbandinternet van glas is nog maar beperkt beschikbaar voor consumenten in Nederland. Enschede wordt door KPN als eerste stad in Nederland geheel 'verglaasd'.

KPN Glasnet is fiber to the home en gaat een stap verder dan VDSL, wat KPN al eerder heeft aangekondigd te zullen vermarkten. Enschede is belangrijk voor KPN, zegt regiodirecteur Hein Visser, omdat hier voor het eerst op grote schaal gewerkt gaat worden met de nieuwe netwerkinfrastructuur.

Woningcorporaties Domijn en De Woonplaats zullen via Casanet, waarin ook KPN participeert, hun hele woningvoorraad aansluiten op glasvezel. Elders in het land zijn al glasvezelnetwerken aangelegd door Reggefiber, een bedrijf van Dik Wessels.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Alice is er niet meer!

Hoe snel kan het gaan. Aan het einde van 2010 nog gekroond tot beste internet …