Sim Only Vergelijker

Sim-onlyvergelijker:

Onder de naam sim-only worden abonnementen aangeboden waarbij je toegang hebt en gebruik kan maken van het netwerk van de provider. Bij dit abonnement heb je op maandelijkse basis de beschikking over een bepaald aantal belminuten en/of sms’jes. Je ontvangt dus alleen een simkaart van de provider. Steeds vaker gebeurt het ook dat een sim-only abonnement wordt verkocht inclusief een databundel zodat je ook gebruik kan maken van het mobiele internet. Omdat er bij een sim-only abonnement geen toestel wordt geleverd zijn deze abonnementen doorgaans erg voordelig. Voorwaarde is wel dat je niet veel belt, sms’jes verstuurd en gebruik maakt van het mobiele internet. Dit abonnement is dus ideaal voor mensen die hun mobiele telefoon (smartphone) zelden gebruiken. Het grote voordeel van deze abonnementen is dat de kosten zeer beheersbaar blijven. Zodra je jouw belbundel of databundel hebt verbruikt kan je namelijk niet meer bellen, sms’en of internetten. Geen onverwachte kosten dus.

Als je een sim-only abonnement wilt afsluiten of als je wilt overstappen naar een andere provider kan je hieronder de diverse aanbieders en hun sim-only abonnementen vergelijken.

Bij het afsluiten van een sim-only abonnement is het wel belangrijk om te weten of jouw mobiele telefoon geschikt is voor het gekozen abonnement. In veel gevallen blijft men gebruik maken van een toestel dat men bij een eerder abonnement heeft gekregen. In deze gevallen kan het zijn dat er nog een simlock op jouw telefoon zit. In dit geval dien je een verzoek bij de betreffende provider in om het toestel simlockvrij te maken. Controleer wel het betreffende contract want het kan zijn dat de provider de simlock nog niet hoeft op te heffen. In dat geval zijn er genoeg telecom winkels waar je tegen een kleine vergoeding de simlock kan laten verwijderen.

Bij het afsluiten van een sim-only abonnement kan je meestal zelf het abonnement samen stellen. Je bepaald zelf de grootte van de belbundel en de databundel. Hiernaast bieden de meeste providers ook een smsbundel zodat de sms’jes niet van de belbundel af gaan. Belangrijke en voordelige providers van sim-only abonnementen zijn Lebara (Vodafone), Simyo (KPN) en Simpel (T-Mobile). Hiernaast bieden ook alle andere providers een sim-only abonnement maar zijn deze doorgaans minder voordelig. Een ander argument om voor een bepaalde provider te kiezen zijn de voorwaarden van het abonnement. Kies je voor een contractduur van één of twee jaar, hoelang zijn de bundels houdbaar (één maand of drie maanden) en hoelang is het opzegtermijn? Het goed vergelijken van de aanbieders van sim-only abonnementen kan jou op de termijn van 12 of 24 maanden aardige besparingen opleveren!

Bedenkt wel dat jouw toestel geschikt moet zijn voor het sim-only abonnement van de betreffende provider. Als je een verouderd toestel hebt kan het best zijn dat je niet kan beschikken over het 4G netwerk omdat de hardware van jouw toestel niet geschikt is voor dit razendsnelle mobiele internet. In veel gevallen kan je dan wel gebruik maken van het 3G netwerk van deze provider maar daarvoor heb je geen 4G abonnement afgesloten. In dit geval kan je het beste op zoek naar een nieuw of tweedehands toestel dat wel geschikt is voor het 4G netwerk. Misschien is in dit geval een abonnement inclusief een toestel een betere keuze.