Zorg Verzekering Vergelijker

Zorgverzekeringen:

Voor iedereen die in Nederland woont of werkt is het wettelijk verplicht om een basiszorgverzekering te hebben. Deze basiszorgverzekering biedt dekking voor de zorgkosten voor een bezoek aan de huisarts, een verblijf in het ziekenhuis en de noodzakelijke medicijnen. Hiernaast kan iedereen zich vrijwillig aanvullend verzekeren zodat specifieke zorgkosten, zoals een fysiotherapeut, de tandarts of thuiszorg, ook door de verzekering vergoed kunnen worden.

Als je op zoek bent naar een zorgverzekeraar of ben je van plan om over te stappen op een andere zorgverzekeraar? Dan kan je hieronder de de verschillende aanbieders van zorgverzekeringen en hun verzekeringspakketten vergelijken.

In Nederland heb je ongeveer 60 verzekeraars die een zorgkostenverzekering aanbieden vergelijk de zorgverzekeringen. In werkelijkheid zijn er echter maar 9 aanbieders van zorgverzekeringen die naast hun eigen pakket ook verschillende andere labels zorgverzekeringen aanbieden. De twee grootste aanbieders van zorgverzekeringen zijn Achmea (5.5 miljoen polissen) en VGZ (4.2 miljoen polissen). Achmea biedt zijn zorgverzekeringen aan via 14 verschillende labels en VGZ via 15 verschillende labels. Zo kan je dus onlangs een overstap hebben gemaakt van Achmea naar FBTO maar ben je eigenlijk nog steeds bij dezelfde maatschappij verzekerd. Het enorme scala aan beschikbare zorgverzekeringen en de onoverzichtelijke wildgroei aan zorgaanbieders is vooral terug te vinden in de voorwaarden die in de polissen gehanteerd worden. Zo zal de ene zorgverzekering bepaalde medische ingrepen niet vergoeden en zal een andere zorgverzekeraar deze juist wel geheel of gedeeltelijk vergoeden.

Om een juiste keuze te maken voor een goede zorgverzekeraar moet je uitgaan van jouw eigen gezondheid. Ben je jong en blaak je van gezondheid, dan kies je natuurlijk voor alleen een basisverzekering eventueel uitgebreid met een tandartsverzekering. Ben je op leeftijd en heb je last van reumatische aandoeningen dan zal een zorgverzekeraar die tegemoet komt in de kosten voor fysiotherapie een goede keuze zijn. Ook zal jouw fysieke toestand bepalend moeten zijn voor de hoogte van het eigen risico. Gezonde mensen kunnen kiezen voor een hoog eigen risico terwijl chronisch zieken juist voor een laag eigen risico zouden moeten kiezen. Hoe dan ook: Een keuze maken voor een zorgverzekeraar die bij jouw persoonlijke situatie past is een tijdrovende en complexe opgave.