Settopbox IPTV

Een IPTV systeem is een systeem waarbij televisie diensten worden geleverd via het internet. Om IPTV te gebruiken heb je een settopbox nodig. IPTV staat voor Internet Protocol TeleVision. IPTV wordt doorgaans ook wel interactieve televisie genoemd.

Hierbij komt  het televisiesignaal binnen via een internetaansluiting die is aangesloten op de settopbox. Deze aansluiting kan via glasvezel of ADSL binnenkomen. Een voorbeeld van IPTV is “Video on Demand”  het concept waarbij er op elk moment een audio of videofragment kan worden opgevraagd.

Bij IPTV hoef je niet achter de computer te zitten om televisie te kijken, maar kan je gewoon tv scherm zitten. Voor aansluiting van IPTV heb je dus een settopbox nodig.

Dit wordt ook wel een decoder genoemd. Deze settopbox zorgt ervoor dat het signaal bij de tv terecht komt. Als je een settopbox hebt die aangesloten is op een glasvezelnetwerk dan heb je haarscherp beeldkwaliteit. In vergelijking met bijvoorbeeld een ADSL verbinding is het verschil opgemerkt door vele nieuwe gebruikers van glasvezel.

Nog meer voordelen van IPTV zijn:

  • Een brede keus aan zenders
  • Geen storingsgevoelige coaxkabel
  • Een verminderde kans op storingen
  • Betere beeld- en geluidskwaliteit (1080i en 1080p in de toekomst)
  • Interactieve diensten zoals Uitzending Gemist en Programma Gemist

Settopboxbox en glasvezel

Om als consument gebruik te kunnen maken van IPTV is er een zogeheten settopbox nodig. Deze settopbox is te verkrijgen bij verschillende televisie aanbieders in Nederland.

Voor het gebruik van IPTV is een snelle verbinding een must. Dit komt omdat het aantal gebruikers en traffic kan toenemen en dus bij een traditionele internetverbinding (ADSL) de snelheid kan afnemen. Hierbij is een glasvezelaansluiting ideaal, aangezien dit vele malen sneller is.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

De beste Samsung telefoon onder 300 euro

De beste Samsung telefoon onder 300 euro

Ben je op zoek naar een nieuwe smartphone maar wil je niet de hoofdprijs betalen? …