Home / Telecom Vergelijker

Telecom Vergelijker

Telecomvergelijker:

In Nederland zijn een groot aantal telecomproviders actief. Aan één kant het je de mobiele telecomproviders die diensten aanbieden voor jouw mobiele toestel (Tablet PC en/of Smartphone) en aan de andere kant heb je de telecomproviders die vaste aansluitingen bieden voor huiselijke of zakelijk gebruik. We hebben dus te maken met mobiele providers en met residentiële providers. Ondanks dat er een goed onderscheid is tussen deze twee soorten providers wordt de scheidslijn steeds vager. Zo bieden mobiele providers steeds vaker ook vaste internetaansluitingen en RTV diensten aan terwijl de residentiële providers steeds vaker ook mobiele diensten aanbieden. De termen “Triple play” (internet, telefonie en digitale televisie) en “Quad Play” (internet, telefonie, digitale televisie en een mobiele aansluiting) worden zo langzamerhand een standaard voor de providers van telecomdiensten.

Als je op zoek bent naar een goede provider voor jouw vaste en mobiele telecomdiensten of als je wilt overstappen naar een andere telecomprovider kan je hieronder de diverse aanbieders en hun autoverzekeringen vergelijken.

In Nederland hebben we te maken met een groot aantal providers voor mobiele diensten. Echter zijn er maar vier werkelijke telecomproviders, ook wel Mobiele Netwerk Operator (MNO) genoemd die een eigen netwerk tot hun beschikking hebben. De vier MNO’s in Nederland zijn KPN, Tele-2, T-Mobile en Vodafone. Naast de MNO’s hebben we een grote groep mobiele telecomproviders die hun diensten aanbieden via het netwerk van één van de MNO’s. Omdat deze providers geen eigen netwerk hebben worden ze ook Mobile Virtuele Netwerk Operator (MVNO) genoemd. Zo hebben de MNO’s een aantal dochterbedrijven die als MVNO onder eigen merknaam mobiele telecomabonnementen aanbieden. Als je bijvoorbeeld een abonnement hebt bij Ben of Simpel maak je gebruik van het netwerk van T-mobile, als je een abonnement hebt bij Lebara of Simyo maak je gebruik van het KPN netwerk en als je aan abonnement hebt bij Hollandsnieuwe of Lycamobile maak je gebruik van het Vodafone netwerk.

De markt voor de residentiële aansluitingen wordt voornamelijk gedomineerd door de providers Ziggo en de KPN. Hiernaast zijn er een aantal providers die steeds meer marktterrein winnen en die de concurrentie met de grote twee aangaan. Een voorbeeld van deze providers zijn Tele-2 en Telfort die inmiddels een aanzienlijk marktaandeel in Nederland voor zich opeisen. Telfort, een dochteronderneming van de KPN, is van oorsprong een aanbieder van vaste internet aansluitingen die in de loop van tijd zijn assortiment heeft uitgebreid met digitale RTV diensten en mobiele en vaste telefoniediensten. Tele-2 is een betrekkelijk jonge provider op de Nederlandse markt maar heeft, mede omdat het een eigen mobiel netwerk bezit, een enorme opmars gemaakt. Naast deze providers zijn er een groot aantal kleine providers in Nederland actief. Echter is de laatste tijd een trend gaande dat deze kleinere providers worden overgenomen door de grote providers. Een voorbeeld hiervan is XMSnet dat werd overgenomen door Telfort (KPN). Het lijkt er op dat deze trend de komende jaren zal doorzetten waardoor we in de toekomst in Nederland te maken krijgen met vier of vijf grote telecom providers voor vaste aansluitingen.

De keuze voor een goede provider voor jouw vaste en mobiele aansluitingen is afhankelijk van een groot aantal factoren. Zo moet je je bedenken wat jouw wensen zijn voor een RTV pakket, wat jouw belgedrag is en welke snelheid jij van jouw internetverbinding verwacht. Maak je een keuze voor een “Triple play” pakket of combineer je de mobiele en vaste telecomdiensten in een “Quad play” pakket? Hierbij zijn de voorwaarden en de maandelijkse kosten van een abonnement ook een belangrijk argument om voor een bepaalde provider te kiezen. Hoe dan ook; Het wordt steeds moeilijker om tussen al die providers juist die ene provider te vinden die tegemoet kan komen aan jouw eisen en wensen!