Home / FAQ Item / Hoe kan ik mijn WiFi signaal verbeteren?

Hoe kan ik mijn WiFi signaal verbeteren?

Als u op een bepaalde plek in uw huis slecht bereik heeft, dan kunt u dit in veel gevallen zelf verbeteren. De makkelijkste oplossing is het selecteren van een vrij kanaal voor uw draadloze netwerk. Dit voorkomt dat u een kanaal deelt met uw buren en elkaars netwerk verstoort.

Het bereik van het draadloze netwerk kan ook worden verbeterd met een WiFi repeater. Een WiFi repeater versterkt en herhaalt het draadloze signaal van het glasvezelmodem en draagt op die manier bij aan een betere dekking van het draadloze netwerk. Een WiFi repeater wordt geplaatst in een vrij stopcontact.

De WiFi repeater ontvangt en zendt tegelijkertijd data waardoor niet de maximale doorvoersnelheid wordt behaald. Het gebruik van een WiFi repeater is nadelig voor de snelheid van het draadloze netwerk.

 

Over Frank

Frank is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Eigen Risico

Wat doen wij met de Ziektekostenpremie?

Langzaam aan gaan we naar de derde dinsdag van september, de dag dat het demissionaire …