Home / FAQ Item / IP telefoon

IP telefoon

Het concept IP Telefoon, ook wel VoIP genoemd is een telefoonaansluiting via het internet of intern netwerk. De IP telefoon staat in verbinding met het internet en vervangt de analoge telefoonlijn. De spraak van een persoon die een IP telefoon gebruikt wordt via de telefoon verzonden naar het internet en vanuit daar wordt de spraak ontvangen op de andere telefoon.

Bij het gebruik van een IP telefoon is een snelle internet glasvezelverbinding vereist. Omdat het geluid via het internet wordt verzonden kunnen er bij een trage verbinding haperingen ontstaan. Dit gaat vervolgens ten koste van de kwaliteit van het telefoongesprek.

Voordelen VOIP

VOIP is ideaal voor de trend van het nieuwe werken. Met een IP telefoon is geen vaste werkplek verplicht.  Aan en afmelden op de IP telefoon is gemakkelijk en hierdoor kan je ook gebeld worden op andere locaties.

Met het gebruik van de IP telefoon zijn er nog meer voordelen namelijk:

  • Voicemail ontvangen via email
  • Alle telefoonnummers kunnen in één netwerk (op elk moment dus alle nr’s in bereik)
  • Gemakkelijk instellingen wijzigen en functies toevoegen
  • De IP telefoon maakt gebruik van het internet-netwerk er is geen apart telefoonnetwerk nodig
  • Interne telefoonaansluitingen makkelijk te verhuizen
  • Kosteloos onderling telefoneren in hetzelfde netwerk
  • Gemakkelijk te beheren via het datanetwerk

VOIP en glasvezel

Omdat het bijvoorbeeld binnen een bedrijf erg druk kan worden op de lijn van de IP telefoon is een snelle verbinding gewenst. Een glasvezelaansluiting biedt hier de uitkomst op.Want het draagvlak van glasvezel is vele malen hoger dan een “normale” aansluiting.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

KPN storing

Disney Plus: Een uitgebreide review

In 1989 waren we razend enthousiast omdat, naast de drie Nederlandse reguliere televisiezenders, eindelijk een …