Telefoon Abonnement

Telefoon abonnementen:

Het contract van jouw huidige telefoonabonnement loopt op zijn einde en dus wordt het hoog tijd dat je een nieuw telefoonabonnement gaat afsluiten. Vol goede moed ga je op internet op zoek naar een geschikt telefoonabonnement dat aansluit op jouw bel- en onlinegedrag. In Google geef je het zoekwoord “telefoonabonnement” in, je drukt op enter en ziet tot jouw verbazing dat er bijna 90.000 resultaten zijn gevonden. Waar moet je beginnen? Natuurlijk kan je gebruik maken van de diverse vergelijkingssites die de telefoonabonnementen met elkaar vergelijken. Maar je vraagt je dan weer af of deze abonnementvergelijkers eerlijk te werk gaan en niet door commerciële motieven worden gedreven. Je besluit de site van de consumentenbond op te zoeken maar daar worden de laatste abonnementen en smartphones nog niet besproken.

Hier bij watdoenwijmet.nl zijn we werkelijk onafhankelijk en helpen jou graag met het zoeken naar het telefoonabonnement dat bij jou past. Als je een telefoonabonnement wilt afsluiten of als je wilt overstappen naar een andere provider kan je hieronder de diverse aanbieders en hun telefoonabonnementen vergelijken.

Voordat je op zoek gaat naar een telefoonabonnement moet je eerst weten wat je allemaal met jouw mobiele telefoon doet. Ben jij iemand die veel belt, stuur je dagelijks tientallen SMS’jes of ben jij juist veel online zodat je via Whatsapp en de sociale media jouw berichten met de wereld deelt? De volgende vraag is of je jouw bestaande mobiele telefoon wilt behouden of dat je een nieuw toestel bij jouw abonnement wilt hebben. Voldoet het bestaande toestel aan jouw wensen en is dit toestel geschikt voor de sim kaart van de provider van het nieuwe abonnement (afmeting simkaart en de simlock)? Ook moet je goed beseffen dat het besturingssysteem van de telefoon mogelijk problemen kan geven bij het afsluiten van een nieuw telefoonabonnement.

Onder de naam simonly wordt alleen een telefoonabonnement aangeboden. Hierbij heb je maandelijks de beschikking over een bepaald aantal belminuten en/of SMS’jes en mogelijk een databundel voor mobiel internet. Je moet zelf zorg dragen voor een mobiel toestel want je ontvangt alleen een sim kaart van de provider. Je betaald dus alleen voor de aansluiting en het gebruik van het netwerk van de provider. Voor een simonly abonnement heb je dus een simlockvrije telefoon nodig. Toestellen die je bij een eerder abonnement hebt verkregen kunnen meestal na een bepaalde periode (contractduur) simlockvrij worden gemaakt. Hiernaast zijn er voldoende telecomwinkels die tegen een klein bedrag jouw mobiele telefoon simlockvrij kunnen maken.

Naast de simonly abonnementen heb je natuurlijk de abonnementen waarbij een toestel is inbegrepen. Naast de kosten voor de toegang en het gebruik van het netwerk van de provider betaal je ook maandelijks voor de huur of de aflossing van de mobiele telefoon. Deze abonnementen zij erg handig als je geen geld hebt voor de aanschaf van een los toestel. Natuurlijk moet je wel beseffen dat de maandelijkse abonnementskosten aanzienlijk hoger liggen dan de kosten van een simonly abonnement. Bij de aanschaf van een abonnement inclusief toestel dient de betreffende provider duidelijk te specificeren welke bedrag je betaald voor het abonnement en welk bedrag je betaald voor de huur of aflossing van jouw mobiele telefoon.

Welk abonnement je ook kiest, wees altijd alert op de voorwaarden van de betreffende provider. Zo kan het zijn dat bij de ene provider jouw beltegoed minimaal drie maanden meegaat terwijl bij de andere provider het beltegoed aan het einde van de maand vervalt. De contractduur van het abonnement kan een ander argument zijn om voor een bepaalde provider te kiezen. Kies je voor een één of tweejarig abonnement en wat is het opzegtermijn? Bij sommige abonnementen kan je het contract zelfs per dag opzeggen terwijl bij andere abonnementen een opzegtermijn van één maand wordt gehanteerd. Ook de snelheid van het internet kan aanzienlijk variëren. Zo zullen de providers met een eigen netwerk altijd 4G bieden terwijl sommige virtuele providers alleen de beschikking hebben over een 3G netwerk. Hoe dan ook, er zijn talloze items die een invloed hebben op jouw keuze voor de juiste provider!