Glasvezelmodem

Voor het gebruik van het supersnelle glasvezelnetwerk is een glasvezelmodem nodig. Vaak wordt er bij aanleg van het glasvezelnetwerk een glasvezelmodem geplaatst in de meterkast van de woning. De glasvezelmodem is noodzakelijk om een snelle verbinding mogelijk te maken.

De glasvezelmodem wordt aangesloten aan de glasvezelkabel. Via de glasvezelkabel worden de lichtsignalen vanuit de glasvezelkabel in de modem doorgegeven. Deze modem zet de lichtsignalen om in herkenbare signalen voor de televisie, telefoon en internet.

Glasvezelmodem aansluiting

De glasvezelmodem wordt meestal in uw huis geplaatst na de aanleg van de vezelkabels. Vervolgens komt er na afsluiting van een abonnement een monteur langs die de modem daadwerkelijk komt aansluiten. In de glasvezelmodem zit een aansluiting voor televisie, internet en telefonie.

Eenmaal als de glasvezelmodem is aangesloten wordt het abonnement geactiveerd. De abonnementen verschillen van snelheid en hoeveelheid. In principe is via de glasvezelmodem een maximum snelheid te realiseren van 500 mb/s. Deze snelheid is velen malen sneller dan een reguliere kabelaansluiting (maar liefst 10 tot 200 keer sneller).

Gevolg van de aansluiting via de glasvezelmodem is dat u dus sneller internet krijgt, haarscherpe televisie en goedkopere telefonie.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

De beste Samsung telefoon onder 300 euro

De beste Samsung telefoon onder 300 euro

Ben je op zoek naar een nieuwe smartphone maar wil je niet de hoofdprijs betalen? …