Home / Wintersport

Wintersport

Wintersportvergelijker:

Officieel is de naam wintersport een verzamelnaam voor alle activiteiten die als wedstrijdsport onder winterse omstandigheden op ijs of sneeuw worden uitgeoefend. Tegenwoordig staat wintersport echter voor een recreatief verblijf in een wintersportoord waar naast de bekende wintersporten ook veel recreatieve activiteiten (Après-ski) worden gebezigd. Vooral in de februari vertrekken veel landgenoten voor een kort of lang verblijf in een wintersportoord. Voor deze wintersportvakantie zijn vooral de Alpenlanden (Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Italië) en Duitsland populair. De laatste jaren zien we echter een sterke opkomst van nieuwe wintersportgebieden zoals de Pyreneeën, de Sierra Nevada (Spanje) en landen zoals Tsjechië, Kroatië en Roemenië. Hiernaast zijn in de Scandinavische landen (Zweden, Noorwegen en Finland) ook interessante en moderne wintersport gebieden te vinden.

Als je op zoek bent naar de ideale wintersportvakantie kan je hieronder de diverse aanbieders en hun arrangementen vergelijken.

[daisycon_winter mediaid=”114949″ amount=”5″ subid=””]

In Europa zijn meer dan 3.500 geregistreerde wintersportgebieden waarvan de meeste in Duitsland (meer dan 600), Oostenrijk (meer dan 400), Tsjechië, Italië en Frankrijk (ieder circa 300) te vinden zijn. Het wintersportgebied bij de Matterhorn op de grens van Zwitserland en Italië, met ongeveer 322 km aan skipistes, is met 3.899 meter het hoogste wintersportgebied van Europa. Echter de meeste wintersportgebieden in Europa zijn te vinden tussen een hoogte van 1.500 tot 3.000 meter. Het meest populaire wintersportgebied is het Franse La Plagne dat jaarlijks ongeveer 2,5 miljoen wintersporters mag begroeten. Ben je echter op zoek naar een wintersportoord waar relatief weinig toeristen rondhangen dan zijn Bláfjöll en Akureyr op IJsland een ideale bestemming.

De zes populairste wintersportlanden voor Nederlanders zijn Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland, Duitsland, Tsjechië en Italië. In Oostenrijk trekken de wintersporters vooral naar de skigebieden in het Zillertal, Tirol, Saalback en Westendorf. Onder de Franrijkgangers zijn de wintersportgebieden Avoriaz, Mozrine, Val d’Isère en Val Thorens erg in trek. Ga je naar Zwitserland dan moet je echt eens een bezoek brengen aan de wintersportgebieden Wallis, Graubünden of het Berner Oberland. Duitsland, dat ook een populaire bestemming blijkt te zijn voor de Nederlandse wintersporters, heeft prachtige wintersportgebieden in het Suerland en het Alpengebied in het zuiden. Het Zwarte Woud en het Beierse Woud zijn dan weer populaire wintersportgebieden voor de toeristen die het wat rustiger aan willen doen.

Waar je ook heengaat voor de wintersportvakantie, wereldwijd heb je keuze uit meer dan 5.000 bestemmingen. Zelfs in Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten kan je midden in de woestijn een enorm skipaleis vinden. Op de vijf kunstmatige pistes, waarvan de langste een lengte heeft van 400 meter, hebben een hoogteverschil van 60 meter. Echter als je na het skiën een uurtje in de zon wilt liggen, is het Spaanse Sierra Nevada een betaalbaar alternatief.