Alles wat je kunt verwachten van de iPhone 7

Don’t Blink. Dit is IPhone 7

Probeer vooral niet met je ogen te knipperen. Zo kondigt Apple in een 107 seconden durende online video de nieuwste telg van de iPhone familie aan. Dit filmpje is special gemaakt voor de mensen die de officiële presentatie hebben gemist. In een razend snel tempo krijg je in de video alle vernieuwingen en specs van de iPhone 7 en de iPhone 7 plus in je schoot geworpen, onder begeleiding van vlotte drum solo’s. Allemaal prachtig maar we willen natuurlijk weten of de nieuwe iPhone een verbetering is ten opzichte van de voorgaande editie. We kunnen gerust zijn, de 7, zoals Apple het zelf maar afkort, belooft ons onder meer een betere camera, een helderder scherm, stereo speakers, langere batterijduur, spat- en waterbestendig, vernieuwde iPhone 7 hoesjes en misschien het allerbelangrijkste, de 7 werkt sneller.

Nóg mooiere foto’s in krachtiger kleuren

Apple heeft voor het uiterlijk vooral ingezet op een zeer strakke uitvoering in zwart en gitzwart. Leuk natuurlijk maar gezien het feit dat de meeste mensen een case om hun mobiel doen om de dure aankoop optimaal te beschermen maakt het weinig uit in welke kleur de 7 wordt gemaakt. De camera, dáár ligt een enorme verandering én verbetering. De camera in de 7 is voorzien van een optische beeldstabilisatie en de lens bestaat uit 6 elementen waardoor de foto’s nog mooier worden en je minder licht nodig hebt. Ook handig bij het maken van video’s. De kleuren zijn tevens krachtiger.

Spiegelreflex camera kwaliteit

Gebruikers van Facetime zullen in hun nopjes zijn met de cameraverbeteringen van de 7. De HD camera heeft een hogere resolutie en legt meer kleuren vast. De Retina flash maakt dat kleuren worden afgestemd op het licht in de omgeving waardoor alles er nog natuurlijker uitziet. Maar dat is niet alles, de 7 is namelijk voorzien van nog een camera, en die is voorzien van een telelens. Hiermee kun je betere close ups maken. De iPhone 7 begeeft zich met deze aanpassingen op het kwaliteitsniveau van spiegelreflex camera’s.

Geknoei met snoertjes van oordopjes verleden tijd

Voor het luisteren naar muziek heb je bij de iPhone 7 geen last meer van geknoei en gerommel met snoertjes van je oordopjes. De 7 heeft namelijk geen hoofdtelefoon ingang meer maar biedt de zogeheten draadloze AirPods aan. Het geluid is beter, ze werken direct als je ze indoet, en alles klinkt glashelder, zelfs je eigen stem. De AirPods zijn vanaf volgende maand verkrijgbaar. Tot slot het belangrijkste detail. De 7 is uitgerust met een A10 Fusion chip, de meest krachtige in zijn soort en zorgt ervoor dat de 7 tot wel 2 x sneller is dan de 6.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Het verschil tussen de Samsung Galaxy S10E en de iPhone XR

De markt voor smartphones wordt voornamelijk gedomineerd door twee grote spelers: Samsung en Apple. Waar …