Te dure Glasvezel Aansluiting?

glasvezelDe rijke poeperts van de VVD vinden dat gemeenten teveel rekenen voor het aanleggen van glasvezel/snel internet. De partij wil dat minister Henk Kamp van Economische Zaken hierover gaat praten met lokale gemeentes/partijen.

Het liberale Kamerlid Bart de Liefde heeft samen met de sector als steekproef de leges voor glasvezel in circa 60 grote, middelgrote en kleine gemeenten bekeken.

De aanleg tarieven voor glasvezel zijn enorm gestegen, meent de VVD’r. Zo berekent Rotterdam volgens hem 5,40 euro per meter kabel die de grond ingaat. Glasvezel kan een grote stad dan miljoenen opleveren, zegt hij. ‘Het lijkt wel een lokale internetbelasting.’

Volgens De Liefde staat het beleid haaks op een verordening van de EU over het verlagen van de kosten voor breedbandinternet. Verder vertragen gemeenten die veel vragen de komst van supersnel internet en dat is weer niet goed voor de Nederlandse concurrentiepositie, meent hij. De liberaal snapt wel dat gemeenten in deze krappe tijden op zoek zijn naar inkomsten, maar dit is in zijn oordeel niet de wenselijke manier.

Bron : http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3448387/2013/05/28/VVD-gemeenten-vragen-te-veel-voor-aanleg-glasvezel.dhtml

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Eenvoudige gesloten verbinding Azure AWS

Veel organisaties willen graag een rechtstreekse verbinding met de cloud hebben, maar zien op tegen …