Vodafone UK wil de Hoofdprijs voor LTE

Vodafone UK is van plan een extra vergoeding te vragen voor het gebruik van zijn LTE netwerk dat deze zomer in de UK wordt uitgerold.

Vodafone heeft meer dan 800 miljoen pond betaald voor dit Netwerk in de UK, wat geheel bedoelt is voor het spectrum voor de 4G-technologie. Topman van Vodafone (CEO Vittorio Colao), vindt dat Vodafone daarom een premium prijs mag rekenen.

In het VK is EE momenteel de enige mobiele provider die 4G aanbiedt, ook tegen premium tarieven. Daardoor kreeg het bedrijf veel kritiek te verduren, maar zelf rechtvaardige EE dit door te stellen dat 4G aanzienlijk voordelen beidt ten opzicht van 3G.

Daarnaast zou slechts een klein deel van zijn klanten in de categorie zware datagebruikers vallen. De operator 3 UK liet eerder al weten gratis toegang te bieden tot zijn 4G-netwerk.

In Nederland biedt T-Mobile ook gratis toegang tot zijn 4G-netwerk. In een reactie aan Telecompaper laat Vodafone Nederland weten dat Super Red-klanten sowieso niet hoeven te betalen voor 4G.

Over de overige Red-proposities kan het bedrijf nog niks concreets zeggen. Net als in het VK gaat het 4G-netwerk van Vodafone rond de zomer live.Tele2 lanceert 4G in de loop van 2014.

KPN liet deze week weten sneller dan verwacht volledige dekking te hebben met zijn 4G-netwerk. Tegenover Bloomberg stelt managing director Joost Farwerck dat 100 procent dekking nog voor de zomer van volgend jaar kan worden bereikt. [Telecompaper]

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Het verschil tussen 4G en 5G

Het verschil tussen 4G en 5G

Bij draadloze communicatie zijn voortdurende innovaties en ontwikkelingen aan de gang om tegemoet te komen …