Glasvezel breekt door in 2008 en 2009

Glasvezel is een heet thema geweest op mijn website in 2008. Veel lokale initiatieven zijn opgestart buiten de grote providers om. En natuurlijk de grote jongens zijn ook gestart met hun glasvezel projecten.

Voor particulieren is Reggefeber heel goed bezig met diverse projecten door het hele land bijna. Almeernet, Glashart, Twen-net, xmsnet, Y-3net, en veel meer.

Kijk eens op Glashart voor een mooi overzicht van het glasvezel netwerk wat zich langzaam zichtbaar maakt op de markt.Neem nou Alice bijvoorbeeld. Een nieuwkomer op het gebied van glasvezel in Nederland, maar timmert super hard aan de weg om hier een gat te slaan. Voorlopig nog in Amsterdam, maar dat zal in 2009 groter worden!

In Enschede is ook Glashart begonnen j.l met een netwerk aan te leggen van 43.000 huishoudens. De aanleg van het glasvezelnetwerk in Enschede is in september door Reggefiber overgenomen van KPN Glasnet. KPN sloot tot nu toe zo’n 6.000 huishoudens in Enschede Zuid aan. Die worden begin volgend jaar ‘overgeschakeld’ naar Reggefiber.

Het is afwachten of de pilot project van KPN’s fttH goed aanslaan. Ik heb daar nog niet echt veel nieuws van kunnen vinden, maar dat zal in 2009 wel anders worden denk ik.

2009 wordt een mooi jaar met veel nieuwe glasvezel aansluitingen die eindelijk doorgevoerd worden tot aan het huis. Watdoenwijmet.nl zal dan ook doorgaan met berichten van glasvezel projecten in Nederland.

Frank

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Eenvoudige gesloten verbinding Azure AWS

Veel organisaties willen graag een rechtstreekse verbinding met de cloud hebben, maar zien op tegen …

One comment

  1. kpn heeft inmiddels St. Oedenrode ook verbonden met de glasvezel, maar de enigste aanbieder van diensten is de kpn, mijn inziens zullen de andere kabelexploitanten ook wel eens komen, de tarieven van kpn zijn niet concurerend, duur zelfs, voor een basis abbonement tv+bellen+internet betaal je maandelijks 65€, dit kan goedkoper als je ziet wat Tele2 nu rekent voor haar diensten, voorlopig nog geen andere aanbieders voor de Glasvezel in St.Oedenrode.