Dronten volgend jaar op Glasvezel

En we hebben weer een gemeente die Glasvezel krijgt. Het is nu de beurt aan de kern van de gemeente Dronten. Die wordt vanaf begin 2009 worden aangesloten op glasvezel. Bij de dorpskernen Swifterbant en Biddinghuizen, bleef het percentage voorinschrijvingen achter bij de kern Dronten. Hier is aanleg nog niet zeker, aldus Netwerkaanbieder Glashart.

Als gevolg van het lager dan verwachte aantal voorinschrijvingen in Swifterbant en Biddinghuizen werd in de gemeente Dronten het vereiste percentage van 40 procent niet gehaald. Desondanks zal de aanleg in dorpskern Dronten wel beginnen volgend jaar. Volgens regiomanager Herman van Voorst van de KPN Reggefiber joint venture blijft de hoop bestaan dat er alsnog voldoende inschrijvingen komen in beide dorpskernen.

Glashart werkt in Dronten samen met Solcon. In het eerste kwartaal van 2009 zullen de eerste graafwerkzaamheden in Dronten van start gaan. Het zal ongeveer een half jaar duren voordat het hele project is afgerond.

Het nieuwe hierbij is de uitrol van elk huishouden de mogelijkheid krijgt een gratis aansluitpunt te laten monteren, éénmalige kosten worden pas in rekening gebracht als men besluit daadwerkelijk gebruik te maken van de aansluiting door een abonnement af te sluiten bij een dienstaanbieder.En dat is nieuw in Nederland volgens mij, en hebben ze hier een mooie primeur.

Vooralsnog biedt alleen Solcon haar diensten aan over het glasvezelnetwerk.

We gaan een stap dichterbij richting ALL-IP, en dat wordt nouwlettend in de gaten gehouden.

Frank

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Eenvoudige gesloten verbinding Azure AWS

Veel organisaties willen graag een rechtstreekse verbinding met de cloud hebben, maar zien op tegen …