Exclusieve foto’s van Geheime Cybercenter van KPN

Ok, er zijn KPN natuurlijk een aantal gebouwen die niet ‘bekend’ zijn bij het publiek. Daar is "De Kluis" een groot voorbeeld van. Dit noemen ze "De Kluis" omdat het een echte vestiging is, die denk ik ook nog door de regering wordt beheerd. Want bij een grote aanslag, dan moet het telefoonverkeer door kunnen gaan natuurlijk, om alle diensten te kunnen voorzien.

Bij dit Cybercenter van KPN draait veel om veiligheid. Het Cybercenter in Oude Meer blijft voor de meeste mensen gesloten. Bij de vier datacenters van KPN is veiligheid telkens één van de belangrijkste gespreksonderwerpen. Beheerders van datacenters raken er niet over uitgepraat, ook in openbare forums.

‘De term "de kluis van KPN" is niet voor niets gekozen’, legt Otto de Roo, manager bij KPN Cybercenter Services, uit. ‘Het is niet eenvoudig om hier binnen te komen.’

Na enig speurwerk heb ik toch het adres kunnen vinden van dit bijzondere gebouw van KPN.


Permalink voor dit bericht

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

De opkomst van de grote smartphones

Waar voorheen het juist gunstig was dat mobiele telefoons een klein formaat hadden, heeft de …

2 comments

  1. Ben heel benieuwd naar die exculsieve foto’s van het pand, maar waar zijn die nou?
    En dat adres is niet zo moeilijk te achterhalen. Google doet wonderen

  2. Nou,ik ben er wel eens geweest en zo spectaculair is het nu ook weer niet…