Bel-me-niet register verplicht

Staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken gaat telemarketeers verplichten om een speciaal ‘bel me niet’-register te raadplegen.

Consumenten die in dit register staan mogen niet meer gebeld worden. Want ruim 90 procent van de consumenten ergert zich aan verkooptelefoontjes tijdens het eten, zo blijkt uit een enquête van onderzoeksbureau SEO Economisch Onderzoek, 56 procent wil zich daar zelfs voor laten afsluiten.

Afmelden kan nu ook al via de website van de Stichting Infofilter, maar bedrijven zijn niet verplicht deze bestanden te gebruiken. Met name ‘cowboy bedrijven’ trekken zich niets van dit register aan.  Het register, dat volgend jaar wordt ingevoerd, wordt vermoedelijk ondergebracht bij de ACM (Oude Opta) De Stichting Infofilter is tegen de plannen van Heemskerk.

-Persoonlijke toevoeging

De nederlandse regering mag zich wel eens gaan informeren bij onze oosterburen : Duitsland. Want daar zijn namelijk cold calling ‘callcenters’  simpelweg verboden. Dus niet om vervelende tijden een fijn telefoontje voor uw dagelijkse krant, verzekering, enz. Heerlijk gewoon.

De stichting InfoFilter bestaat puur uit informatie die niet eens officieel is aangewezen door de regering, of de opta. Bedrijven zijn niet verplicht om zich te melden bij InfoFilter.nl. Dus hebben ze eigenlijk niks te vertellen, want daar komt het op neer. En laat de grote waakhond Opta, maar een oogje houden op dit soort zaken, want die is ook aangewezen door de regering.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Het verschil tussen de Samsung Galaxy S10E en de iPhone XR

De markt voor smartphones wordt voornamelijk gedomineerd door twee grote spelers: Samsung en Apple. Waar …

6 comments

 1. Omgekeerde wereld. Er moet een site komen waar men zich kan inschrijeven om gebeld te worden.
  Anderen mogen niet gebeld worden.Straf van 1000 euro per ongewenst telefoongesprek?

 2. 1. Wel worden verhoogd
  2. Nee, bestaat niet en is ook niet mogelijk
  3. Nee, helaas ook niet. Het is in Nederland ook niet verplicht om je in te schrijven als callcenter bij Infofilter. Het is niet VERBODEN, tenminste nog niet. In Duitsland is het wel verbonden. Vreemd..

 3. Ja, bij InfoFilter.nl. Maar dat weten we ook dat het niet altijd helpt.
  Frank

 4. Hè Hè eindelijk, waar kan ik me inschrijven?

 5. Paul Bastiaansen

  Ik neem al sinds jaar en dag geen telefoon op als rond etenstijd wordt gebeld zonder nummerweergave. Maar het zou natuurlijk nog beter zijn als we gewoon niet meer gebeld werden door dit soort instanties.