XOIP lanceert nieuwe social media dienst

Dit is 1 van mijn favoriete tools op het internet : XOIP. Die hebben wat nieuws te melden, en dat mag zeker hier genoemd worden.

Wat is namelijk het geval. Facebook en Twitter gebruikers krijgen er een handige & nieuwe manier bij om hun vrienden en volgers te voorzien van de laatste nieuwtjes. XOIP biedt namelijk de mogelijkheid aan om Nederlandse telefoonnummers door te schakelen naar beide populaire social media diensten. Mensen krijgen een eigen telefoonnummer om opnames op in te spreken die op Twitter of Facebook worden geplaatst. Vrienden en volgers krijgen een linkje te zien dat de geluidsopname laadt en afspeelt. (Dit werkt zowel vanaf de computer als vanaf een smart phone.)

Deze nieuwe dienst van XOIP opent leuke en nieuwe manieren om te tweeten of bloggen. Geluidsopnames verrijken de mogelijkheid om vrienden en bekenden te laten delen in vakantie-momenten of andere gebeurtenissen. En wat te denken van een Facebook voice dagboek of Twitter geluids-documentaires? Daarnaast is het natuurlijk handig in de auto of andere situaties waarin gebruik van toetsenbord of toegang tot Internet even lastig zijn.

Ook de mogelijkheid om te kunnen koppelen met Hyves wordt binnenkort opengesteld.

Het wordt een mooi 2011!

Het nummer kan desgewenst ook worden opengesteld voor andere mensen. Die kunnen dan ook berichten inspreken. Zo kunnen je vrienden berichtjes plaatsen op jouw Facebook feed, of opent zich de mogelijkheid van een Twitter voice forum. Een nieuwe sociale dimensie voor beide social media platforms.

Het aanvragen van de dienst en beluisteren van de berichten is gratis. Ja, je leest het goed : GRATIS

XOIP verdient een deel van de gesprekskosten van het plaatsen van het bericht (20 ct per minuut). Voor intensieve gebruikers is het ook mogelijk om een abonnement te nemen op een geografisch nummer in het eigen netgebied, met lage gesprekskosten.

XOIP is bekend van gratis zogenaamde unified messaging diensten, zoals het ontvangen van fax en voiceberichten in email, het sturen van faxen vanaf email en web, en het beantwoorden van gesprekken via Skype of SIP. Met deze nieuwe dienst voegt XOIP nu dus social media toe aan het aanbod.

Rob Rooken (XOIP oprichter

“XOIP is een klein-maar-fijne telecom-provider die zich onderscheidt met slimme, innovatieve communicatie oplossingen voor mensen die voorop willen lopen. Facebook en Twitter zijn uitgegroeid tot veelgebruikte communicatie kanalen. Deze koppeling tussen Nederlandse telefoonnummers en beide populaire diensten is handig voor veel mensen, en een logische stap in de ontwikkeling van het dienstenpakket van XOIP. We willen uitgroeien tot de telecom aanbieder voor de 21ste eeuw. Om die reden verwachten we zeer binnenkort ook de koppeling te kunnen leggen met Hyves, en blijven we werken aan nieuwe handige telecom toepassingen.”

Zeker een aanrader voor iedereen!

Frank

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Kies het geschikte sim only abonnement

Houd zelf de controle over je telefoonabonnement en stel dat zelf samen. Of het nou …

2 comments

  1. Ik ben nog aan het zoeken gegaan naar ervaringen met dit systeem op het internet, maar heb nog een positieve of negatieve ervaring gelezen… Loopt nog niet storm..

    Frank

  2. Aangezien het nu al ver in juli is en ik hier voor het eerst iets over lees zal het wel niet zoveel geworden zijn..