PTT Telecommunicatie bestaat nog

We kennen allemaal KPN natuurlijk en PostNL, maar vroeger was het 1 bedrijf namelijk. De aloude : PTT.

Sinds 1799 bestaat deze naam al, en na de naamswijziging van PTT naar KPN in 1989, is de oude naam PTT niet meer gebruikt. Maar vorig jaar begon een liefhebber van oude telefoons deze naam weer op te pakken, en in alle stilte een domein te registreren wat verdomd veel lijkt op de aloutde PTT.

http://www.ptt-telecommunicatie.nl/

Ja, je lees het goed. Zoek je op google PTT telecommunicatie, dan zul je echt bovenaan vinden. Het doel van deze PTT website is, het aanbieden van oude druktoestellen, draaischijf toestellen, enz enz. Ga terug in de tijd, en laat je verrassen door deze ‘extreme’ liefhebber waar je respect voor kunt hebben, want hij heeft zelfs een aanbod van KPN afgeslagen.

Maar een beetje zelfhumor heeft hij ook wel. Kijk maar eens naar de prijs van dit toestel 🙂

telefoon-wtf

Tevens kwam ik op deze verouderde Telefoongids van Nederland 1950, en de Naamlijst voor den Telefoondienst uit 1915! En natuurlijk “Uitgegeven door het Hoofdbestuur der Posterijen en Telegrafie”

Het mooiste van de hele website staat eigenlijk nog op deze pagina :

Er verschijnen af en toe berichten in de media dat uw PTT zou zijn opgeheven, gesplitst of nu bestaan uit “KPN” en/of “PostNL”. Dit willen we met kracht ontkennen. De structuur van PTT Telecommunicatie is sinds 1928 ongewijzigd. Directeur-Generaal der Posterijen, Telegrafie en Telefonie is nog altijd dhr. M.H. Damme. Sinds zijn tijdelijke absentie worden zijn werkzaamheden ad interim waargenomen door Roel Abraham.

Geniaal!

Frank

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

09000808

Alles over telefoonnummer 09000808

Het telefoonnummer 09000808 wordt gebruikt door Vattenfall (voorheen bekend als Nuon) voor hun klantenservice. Dit …

4 comments

 1. Beste Roel, erg leuk die site! De oude PTT in alle glorie hersteld.

  Maar wat lees ik…. : “draaischijf telefoon”?? Dat is een telefoonfreak onwaardige uitdrukking!! Op de telefoon zit een kiesschijf. Een draaischijf gebruikten ze vroeger bij de spoorwegen om een stoomlocomatief om te draaien (die kan n.l. maar één kant op rijden: vooruit). Ergens na de ombouw van Staatsbedrijf naar NV is ook bij PTT de kreet draaischijf telefoon in zwang gekomen, omdat managers en marketing mensen zich met het telefonie vak gingen bemoeien, en die hadden daar vanzelfsprekend geen benul van..

  Succes met je site verder.
  groet,
  Anton

  • Naja… Wat je ook schrijft is ook niet goed kennelijk. Draaischijf telefoon? Kiesschijf? Maakt het wat uit hoe je het omschrijft? Ik denk het niet. Zonder die managers en marketing mensen heb jij thuis digitale televisie gekocht bij de Primafoon of ergens anders. De wereld is veranderd, en we moeten allemaal meegaan hierin. Of je nou wilt of niet.
   Succes is het wel!

 2. Beste Frank,
  Wat een leuk artikeltje heb je geschreven over mijn multinational!
  Stel het zeer op prijs, leuk dat ik niet de enige telefonofiel ben.
  Hartelijke groet, succes met je site die ik inmiddels op twitter en facebook promoot,
  Roel