Home / Mobile / De verrassende wereld van sim-only aanbiedingen

De verrassende wereld van sim-only aanbiedingen

Onlangs kocht ik voor een prikkie een bijna nieuwe smartphone via één van de vele veilingsites op internet. En ook al is het niet één van de modernste smartphones, toch ben ik trots op dit kleine stukje technisch vernuft dat ik als mijn eigendom mag zien. Het twee jaar oude apparaatje is voorzien van een 5.0″ OLED touchscreen, Quad-core 1.5 GHz Cortex-A7 processor, 2 GB RAM, 16 GB geheugenopslag en een 8 MP camera. En nu ik deze prachtige smartphone eindelijk in mijn handen heb, wordt het tijd op een sim-only abonnement aan te schaffen zodat ik voordelig mobiel kan gaan bellen.

Het digitale oerwoud van sim-only aanbiedingen


Zoals elke ander digitaal ontwikkeld individu ga je natuurlijk gelijk het internet op om een goedkoop sim-only abonnement te scoren. Maar als je via Google ga je op zoek naar gaat naar “aanbieding sim-only” schrik je je werkelijk rot. Op basis van deze zoekstring blijk je namelijk meer dan een half miljoen resultaten te krijgen. Naast alle providers, waarvan de meesten via een betaalde advertentie bovenaan staan, tref je talloze online telecomwinkeltjes en duizenden telecom informatie sites aan. Waar moet je in deze wirwar van “informatieve” sites beginnen?

Sim-only aanbiedingen


Natuurlijk springen de aanbiedingen aan de rechterzijde van het zoekscherm direct in het oog. Maar ook in de zoekresultaten zelf staan een aantal zeer interessante aanbiedingen. Zo heb je bij Simpel voor slechts € 2,50 een sim-only abonnement met 100 minuten, 500 sms’jes en 250 MB internet en bij Hollandsnieuwe een sim-only abonnement met 1.500 belminuten, Sms’jes of MB voor € 8,00 per maand. Ben je echter een fanatieke beller of internetter dan is een sim-only abonnement bij T-Mobile met 5 GB data en onbeperkt bellen voor € 20,00 per maand een goede optie. Maar ook prijsvechter Simpel heeft met 5 GB, 500 Sms’jes en onbeperkt bellen voor € 10,00 per maand een zeer interessante aanbieding.

Verlengen van het abonnement


Door de gigantische hoeveelheid informatie en de talloze aanbiedingen weet je gewoon niet waar je moet beginnen. Eigenlijk moet je op zoek naar een onafhankelijk site waar je deze sim-only abonnementen kan vergelijken. Natuurlijk pretenderen de meeste vergelijkingssites dat zij werkelijk onafhankelijk zijn. Maar zoals iedere site willen zij ook geld verdienen met de informatie die zij verzamelen en presenteren. Dus aan de term “onafhankelijk” moet je te zwaar tillen. In mijn wanhoop ben ik maar naar de site van de Consumentenbond gesurft. Het lijkt mij dat deze organisatie werkelijk onafhankelijk is en realistische informatie levert. En zo waar trof ik daar een tool om de Mobiele abonnementen te vergelijken. Echter als je op basis van de gewenste samenstelling een abonnement zoekt, krijg je totaal andere resultaten dan het Google zoekscherm. De meest actuele aanbiedingen van de verschillende providers worden helaas niet meegewogen in de resultaten van de Consumentenbond. Deze resultaten zijn echter wel realistisch en geven een goede indicatie met betrekking tot de meest interessante aanbieders van sim-only abonnementen. Nu alleen nog de sites van deze aanbieders bezoeken en het beste sim-only abonnement bestellen!

Over Gerard Ubert

Een gestoord maar zeker creatief brein die in staat is om verschillende hersenspinsels op papier te zetten. Mijn specialisaties: Consumenten electronica, Sociale items en suggestieve blogs.

Kijk ook

Google Assistant en Sonos in een ruimte

Steeds meer nieuwe smartphones zijn voorzien van een persoonlijke assistent. Een waar je tegen kan …