Veelbellers bestaan nog steeds

simyo-veelbellersMensen die meer dan twintig uur per maand bellen met hun mobiele telefoon; ze bestaan nog steeds!  Ook in het tijdperk van de smartphone die veel verschillende digitale manieren biedt om mobiel contact te leggen. Deze grootverbruikers zijn soms aan het stoeien met meerdere simkaarten, om maar niet over de belbundel heen te gaan.

Er is bijna geen betaalbaar abonnement te vinden voor deze XXL-gebruikers.

De meeste providers hebben de belbundels juist afgestemd op klanten die steeds minder bellen. Een goed voorbeeld is Bliep, de provider die prepaid simkaarten verkoopt die helemaal zijn gericht op sms en mobiel internet.

De Mega-belbundel
Maar waar kunnen de grootverbruikers dan nog terecht? Op de onafhankelijke vergelijkingssite Bellen.com zijn maar vijf belbundels te vinden die meer dan duizend belminuten per maand bevatten. Ze kosten veelal rond de zestig tot honderd euro per maand. Soms hebben ze beperkingen zoals alleen bellen met abonnees van dezelfde provider of uitsluitend naar vaste nummers.

De enige provider die sinds kort een betaalbare mega-belbundel aanbiedt, is sim only provider Simyo. Vrij van de eerder genoemde beperkingen levert deze provider een zogeheten XXL-abonnement met maar liefst 1250 belminuten. Er bestaat geen enkele andere belbundel die zoveel minuten bevat voor zo weinig geld.

Er zit binnen de prijs – nog geen 35 euro per maand – ook nog een databundel van 500 mb bij. En, niet onbelangrijk, de belbundel is maandelijks op te zeggen of te wijzigen.

In het bloed
Onderzoek in de eigen klantenkring heeft Simyo geleerd dat weinig veelbellers gebruikmaken van andere mogelijkheden van een mobiele telefoon dan traditioneel bellen. Met mobiel internet kunnen deze mensen vrij weinig; zij zijn nog echt ouderwets aan het telefoneren. Het bellen zit deze mensen in het bloed en zij willen voortdurend zo ‘echt’ mogelijk met hun familie of vrienden in contact staan, of zijn heel functioneel aan het bellen.

Onder deze functionele bellers zijn bijvoorbeeld aardig wat ZZP’ers (eenmansbedrijfjes) die voortdurend telefonisch met klanten en opdrachtgevers in de weer zijn. De grootverbruikers houden het verbruik van hun belbundel nauwgezet in de gaten, omdat ze niet willen bijbetalen.

Voor deze mensen is bellen nog altijd het meest effectief. Ook in het tijdperk van WhatsApp, Facebook, Twitter en andere contactmogelijkheden die het mobiele internet inmiddels te bieden heeft.

Tweeduizend mega-bundels
Simyo heeft via de sociale media achterhaald dat er veel animo is voor een enorme belbundel tegen betaalbare kosten. Er kwamen zoveel reacties op die vraag, dat de sim only provider besloten heeft om deze XXL-belbundels aan te bieden.

Maar wees er snel bij; Simyo heeft slechts tweeduizend XXL-belbundels beschikbaar gesteld voor deze beperkte groep grootverbruikers. Die, als het nodig is, ook hun mobiele internetbundels nog kunnen uitbreiden naar 1 of anderhalve gigabyte.

Wees er snel bij!

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Het verschil tussen 4G en 5G

Het verschil tussen 4G en 5G

Bij draadloze communicatie zijn voortdurende innovaties en ontwikkelingen aan de gang om tegemoet te komen …