Mannen overschrijden vaker datalimiet dan vrouwen

Sum.nl heeft een onderzoek gedaan naar het gebruik van mobiele telefonie. Er is een online enquête afgenomen onder 300 respondenten. Uit het onderzoek bleek dat mannen vaker hun datalimiet overschrijden dan vrouwen.

Verder kwam in het onderzoek naar voren dat hoogopgeleiden vaker in het bezit zijn van een smartphone dan laagopgeleiden en wordt Simyo als beste provider beoordeeld.

Respondenten

In totaal deden er 300 respondenten mee aan het onderzoek. Hiervan is de helft man en de helft vrouw. De ondervraagden variëren in leeftijd van 18 jaar tot 60 jaar en ouder. Van de respondenten is 62 procent laagopgeleid en 38 procent hoogopgeleid.

Overschrijden datalimiet

Uit het onderzoek kwam naar voren dat mannen vaker hun bundel overschrijden dan vrouwen. Dit komt in de meeste gevallen doordat er meer belminuten gebruikt worden dan er in de bundel inbegrepen zijn.

Met het overschrijden van het datalimiet moet vaak 0 tot 15 euro extra betaald worden. Ouderen blijken zelden over hun bundel heen te gaan, dit gebeurt voornamelijk bij jongeren.

Smartphone

Meer hoogopgeleiden dan laagopgeleiden zijn in het bezit zijn van een smartphone. Het populairste telefoonmerk onder de consumenten is Samsung. Daarna volgen Nokia en Apple. Men vindt het belangrijk dat het toestel goedkoop is, hij tegen een stootje kan en dat deze uitgebreide specificaties heeft

Beste telefoonprovider

Sum vroeg de deelnemers hoe tevreden zij zijn met hun telefoonprovider. Simyo wordt met een 8,2 beoordeeld als de beste provider van 2014.

Telfort staat op de tweede plaats met een 8 en op de derde plaatst staat Tele 2 met een 7,8.

De providers werden beoordeeld op basis van klantvriendelijkheid, betrouwbaarheid en deskundigheid.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Het verschil tussen 4G en 5G

Het verschil tussen 4G en 5G

Bij draadloze communicatie zijn voortdurende innovaties en ontwikkelingen aan de gang om tegemoet te komen …