Home / Telefonie / Vaste lijnen weer minder 2e kwartaal

Vaste lijnen weer minder 2e kwartaal

Het wordt steeds minder en minder met de vaste lijnen in Nederland. KPN aka PTT ooit aangelegd, maar het wordt steeds minder gebruikt door de  Nederlandse consumenten. In het tweede kwartaal van dit jaar is het verder gedaald, met 0,2 procent tot 6,21 miljoen. Dat blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers van marktonderzoeker Telecompaper.

Vooral bij de conventionele telefoonlijnen (PSTN / ISDN) was de daling met 5,6 procent groot. Het aantal vaste telefoonaansluitingen via internet (VoIP) groeide wel, met 0,7 procent tot 5,18 miljoen. Dat was vooral het gevolg van het groeiende aantal verbindingen via glasvezelnetwerken.

Maar er zijn gelukkig nog genoeg vaste lijn ‘consumenten’ die dit nog erg prettig vinden (inclusief mijzelf tellende overigens..)

De lijn zal niet verdwijnen denk ik, maar het zal nog over 10/20 jaar nog zeker gebruikt worden door een select aantal klanten die het kunnen betalen, want ik verwacht de prijzen voor een ouderwetse vaste lijn behoorlijk duurder te gaan worden in 5-10 jaar vanaf nu.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

iPhone 7

Wat doen wij met de nieuwste iPhone xs en wat kunnen we er allemaal mee?

Het is al weer bijna een half jaar geleden dat Apple de iPhone XS in …