Home / Glasvezel / Vodafone wil Kabel Deutschland Overnemen

Vodafone wil Kabel Deutschland Overnemen

Er waren al een aantal geruchten bekend in de wandelgangen, maar de eerste berichten komen nu uit de koker van Vodafone. De Britse operator Vodafone heeft namelijk zijn scherpe oog laten vallen op KabelDeutschland.

Dit is de grootste kabel leverancier in Duitsland op dit moment, na de UPC. Die ook actief is in een groot aantal staten.

Deze week verwachte men nog een bod van Vodafone op het bedrijf. Tenminste dat denken welingelichte bronnen in een bericht van het financiële persbureau Bloomberg.

Deutsche Lufthansa AG rose 1.9 percent after Deutsche Bank AG recommended shares in the airline. Kabel Deutschland Holding AG surged 4.8 percent as a person familiar with the situation said a takeover approach from Vodafone Group Plc may come as soon as this week. Bayerische Motoren Werke AG dropped 0.9 percent after UBS AG cut its recommendation on the stock.

KabelDeutschland heeft op dit ogenblik een marktwaarde van circa 6,1 miljard euro. Tot vandaag is het nog onduidelijk hoe hoog het bod van Vodafone zal zijn. Wel stellen de Bloomberg-bronnen dat de Britse operator nog even wacht met het uitbrengen van een bod totdat de kabelaar zijn financiële resultaten op 20 februari aanstaande bekend maakt.

Met een overnamen van KabelDeutschland door Vodafone, is de concurrentiestrijd in de Duitse kabelmarkt verder aan het concentreren. Hierbij gaat Vodafone dan het gevecht aan met het Amerikaanse Liberty Global (de moedermaatschappij van het Nederlandse UPC).

Deze heeft reeds de nummer twee en drie in Duitse kabelmarkt overgenomen. Dit wordt een leuke strijd, en het is afwachten of er deze week een bod komt.

 

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Eenvoudige gesloten verbinding Azure AWS

Veel organisaties willen graag een rechtstreekse verbinding met de cloud hebben, maar zien op tegen …