Home / Glasvezel / Snelheidsrecord Glasvezel is Verbroken

Snelheidsrecord Glasvezel is Verbroken

Wetenschapper verbraken het record van datatransmissie via glasvezel door in een seconde het equivalent van 3 maanden HD-video te versturen.

Een Amerikaans en een Japans team van wetenschappers hebben ieder op hun eigen manier het record voor datatransmissie over glasvezel verbroken. Met de gangbare technieken en infrastructuur wordt zo’n 14 Terabits per seconde bereikt. Beide teams gebruikten een andere technische benadering waarmee ze de 100 Terabits per seconde over een een enkele glasvezelstreng overschreden.

Voorlopig zullen deze technieken nog niet in de huidige glasvezelnetwerken worden toegepast. Enerzijds is het technisch moeilijk om te integreren in het huidige glasvezelnetwerk en anderzijds zijn deze enorme snelheden praktisch niet nodig.

Maar dat zou wel eens snel kunnen veranderen. Net zoals providers van mobiele telefonie de grootste moeite hebben om het enorme mobiele dataverkeer veroorzaakt door de populariteit van de smarthphone bij te benen, kan hetzelfde binnenkort ook gebeuren met bekabelde netwerken als IPTV zoals Hulu, NetFlix, YouTube en dergelijke zo snel blijven doorgroeien.

Die markt groeit ongeveer met 50 procent per jaar. Nu nemen we nog genoegen voor onze WebTV met minder dan HD kwaliteit maar dat is slechts een kwestie van tijd. Dan kunnen we dergelijke datatransmissiesnelheden die het equivalent van 3 maanden HD-video in 1 seconde door de kabel kunnen seinen goed gebruiken.[bright]

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Eenvoudige gesloten verbinding Azure AWS

Veel organisaties willen graag een rechtstreekse verbinding met de cloud hebben, maar zien op tegen …