Mobiel Netwerk van KPN heeft storing [Update]

Het mobiele netwerk van KPN kampt met een storing. Hoe groot de problemen zijn en wat er aan de hand is is niet bekend. Het euvel doet zich onder andere voor rondom Nijmegen en Deventer.

Op Twitter komen tientallen meldingen per minuut binnen van mensen die niet kunnen bellen of gebeld kunnen worden via het KPN netwerk.

Ook het internet zou haperen. Daarnaast melden mensen dat Hi en Telfort, die gebruik maken van het KPN netwerk er ook uit liggen. Sms’en schijnt ook niet mogelijk te zijn, bij sommigen werkt alleen de dataverbinding nog.

Een lezer van Webwereld meldt per mail dat de storing zich ook rond Eindhoven voordoet. Ook komen er meldingen uit Zuid-Limburg.

ADSL-storing

KPN-dochter XS4ALL meldt een ADSL- storing in het centrum van Arnhem. Ook KPN meldt deze storing op zijn storingspagina:

“Als gevolg van een storing kunt u mogelijk in enkele gebieden in de regio Arnhem-Centrum niet bij ons inloggen via het ADSL-netwerk. Indien u telefonie of televisie via internet van ons afneemt dan kunnen deze diensten door de storing verstoord zijn. Onze excuses voor dit ongemak. Wij stellen alles in het werk om de storing zo spoedig mogelijk op te lossen.”

Volgens KPN is de DSL-storing in Arnhem inmiddels verholpen.

Update : 16:30
KPN webcare meldt via Twitter: “De problemen met het mobiele netwerk zijn grotendeels opgelost.”

 

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

De opkomst van de grote smartphones

Waar voorheen het juist gunstig was dat mobiele telefoons een klein formaat hadden, heeft de …