KPN Gaat datavreters blokkeren – Chatheffing

KPN Gaat reorganiseren. Dat is afgelopen week ruim bekend gemaakt denk ik in de media. Analysten zijn tevreden, klanten zijn zeker niet tevreden.

Waar het mij omgaat, is het blokkeren van bepaalde applicaties in je mobiele abonnement. Flat Free mobiel internet is niet meer van deze tijd, dus hebben ze ‘beperkingen’ opgelegd op de internet bundels bij nieuwe contracten. KPN verdiende stukken minder met bel- en sms-verkeer, omdat gebruikers veel gratis chatten en pingen met applicaties als WhatsApp (hoewel daarvoor wel een mobiel data-abonnement is benodigd).

Om toch te verdienen met de nieuwe vormen van communicatie, voert KPN deze zomer een zogenaamde ‘chatheffing’ in. Dit betekent dat je voor gebruik van messaging- en internetbeldiensten extra moet betalen. Het gebruik van WhatsApp en Skype op je mobieltje zal dan niet meer gratis zijn.

KPN heeft nog niet bekendgemaakt hoe de nieuwe abonnementsvormen eruit gaan zien. Ik denk dat de tijd van onbeperkt mobiel internet voor rond de tien euro per maand lijkt nu echt voorbij te gaan. Ook andere providers beraden zich op nieuwe abonnementen voor mobiel internet voor verschillende soorten gebruikers.

 

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Het verschil tussen de Samsung Galaxy S10E en de iPhone XR

De markt voor smartphones wordt voornamelijk gedomineerd door twee grote spelers: Samsung en Apple. Waar …