Regionale Uitrol Glasvezel KPN – Niet Landelijk

Telefoon-DoorverbindenGlasvezel aanbieder KPN wil zijn nieuw aan te leggen glasvezelnetwerk laten uitrollen op regionaal niveau, en niet grootschalig in het hele land. Wat eerst werd gedacht EN gehoopt.

Dat zei CEO Ad Scheepbouwer dinsdag tijdens een toelichting op de derdekwartaalcijfers, die live te bekijken was via het Internet via : [Is helaas offline]

“Wij zullen niet alle 6,7 mln huishoudens gaan aansluiten op glasvezel. We beginnen in de regio’s waar veel vraag is. Het is voor de hand liggend dat dat de grootstedelijke gebieden zijn”

aldus de bestuursvoorzitter.

De regionale uitrol is een commerciele keuze geweest, en niet beinvloed door de veiling van mobiele frequenties in Duitsland die voor de eerste helft van 2010 gepland staat. Waar overigens KPN juridische stappen eventueel gaat ondernemen tegen de veiling (link)

Aan het eind van het derde kwartaal waren al 460.000 huishoudens in Nederland aangesloten op het glasvezelnetwerk van de joint venture tussen KPN en Reggefiber. Daarmee is het doel voor dit jaar van 400.000 huishoudens al overschreden, en het schijnt ook nog eens succesvol te zijn.

Reggefiber zal naar verwachting externe financiering zekerstellen in de eerste helft van 2010. In de tussentijd staan KPN en en aandeelhouder Reggeborgh garant voor een overbruggingskrediet.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Eenvoudige gesloten verbinding Azure AWS

Veel organisaties willen graag een rechtstreekse verbinding met de cloud hebben, maar zien op tegen …