Hogere Downloadsnelheid in Nederland

Goede en Slechte ontwikkelingen in Nederland. We zijn namelijk sneller aan het downloaden dan de afgelopen jaren. De gemiddelde downloadsnelheid in Nederland loopt wel langzaam op, van 4950 Kbps in 2008 naar 5362 Kbps in het het eerste kwartaal van 2009.

En dat is goed nieuws, want we staan dan direct op de Internet Wereld kaart kwa snelheid. Nederland is daarmee internationaal 3de, na Japan en Zuid-Korea.

Dat blijk uit een rapportage van TNO, uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Economische Zaken.

In het eerste kwartaal van 2009 was er een forse stijging, omdat heel veel kabelexploitanten de snelheid hebben verhoogd, aldus de rapportage van TNO. We noemen even Ziggo en UPC bijvoorbeeld.

De snelheidsverhoging bij kabel is een logisch vervolg van jarenlang onderzoek. ADSL snelheidsverhogingen zijn de afgelopen jaren niet meer ter sprake geweest. Het hele Glasvezel laat nog erg lang op zich wachten, en wordt in kleine projectjes uitgerold in Nederland.

Mijn vraag aan u is :

Zijn ADSL providers nog wel toekomstige ‘spelers’ op de markt?

Uw reactie hierop is welkom hieronder.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Eenvoudige gesloten verbinding Azure AWS

Veel organisaties willen graag een rechtstreekse verbinding met de cloud hebben, maar zien op tegen …