Geen Belgisch Netwerk meer voor KPN

Er is een tijd van komen, en een tijd van gaan. Voor KPN is het einde verhaal in Belgie. KPN gaat zijn Glasvezelnet en de zakelijk tak in België in de etalage zetten.

Volgens KPN, is de gebrekkige regulering en de dominantie van Belgacom de oorzaak dat KPN zich wegtrekt uit Belgie.

Dat meldt de Vlaamse zakenkrant De Tijd op basis van meerdere anonieme bronnen. Er zouden zich inmiddels al verscheidene kopers hebben aangemeld, waaronder Telenet in Belgie.

Het breedbandnetwerk, voorheen van Tele2/Versatel, werd door KPN in 2007 gekocht voor 95 miljoen euro. Dat betekende voor KPN een terugkeer op de Belgische breedbandmarkt nadat het in 2002 zijn activiteiten had verkocht aan Scarlet. Scarlet België is inmiddels gedeeltelijk opgeslokt door Belgacom, de ex-staatsmonopolist.

Scheepbouwer
Begin dit jaar hekelde KPN-topman Ad Scheepbouwer het telecomlandschap in België. Hij dreigde verdere investeringen op te schorten en meldde ’teleurgesteld’ te zijn in de vooruitzichten van de Belgische breedbandmarkt omdat ‘de liberalisering is gestokt’

KPN heeft meer succes op de mobiele markt met zijn operator BASE, alhowel het ook daar moet opboksen tegen de dominantie Belgacom-dochter Proximus. KPN was dan ook verheugd toen de Belgische marktwaakhond dit voorjaar Proximus een recordboete van ruim 66 miljoen euro oplegde wegens ‘machtsmisbruik’.

KPN wil niet reageren op de ‘speculaties’ van De Tijd.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

De opkomst van de grote smartphones

Waar voorheen het juist gunstig was dat mobiele telefoons een klein formaat hadden, heeft de …