Home / Glasvezel / Nederland aanjager groei bij kabelaar UPC

Nederland aanjager groei bij kabelaar UPC

De Nederlandse activiteiten van kabelbedrijf UPC waren in het tweede kwartaal een belangrijke aanjager voor de omzetgroei van het bedrijf. UPC Nederland zag de omzet met 6 procent stijgen tot 216 miljoen euro, waarmee het het beste kwartaal was sinds het tweede kwartaal van 2007. Dat maakte UPC, een dochteronderneming van Liberty Global International, woensdag bekend.

In het tweede kwartaal kon UPC in Nederland 49.000 betalende abonnees bijschrijven voor een gecombineerd pakket van breedbandinternet en telefoon. Een jaar eerder waren er in dezelfde periode 8.000 nieuwe abonnees. UPC verwacht ook in de tweede helft van het jaar een sterke stijging van zijn breedbandinternet en telefoon-aansluitingen.

Tegenover een stijging van het aantal digitale aansluitingen bij UPC Nederland, stond een daling van het aantal analoge aansluitingen met 46.900. Sinds vorige week moet UPC op last van toezichthouder Opta concurrentie dulden op de analoge kabel van nieuwkomer Tele2, waardoor de omzet in dit segment mogelijk verder onder druk komt te staan.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Eenvoudige gesloten verbinding Azure AWS

Veel organisaties willen graag een rechtstreekse verbinding met de cloud hebben, maar zien op tegen …