Anti-competitief gedrag van KPN tegenover Vodafone

Trammelant in telecom wereld, want Vodafone gaat KPN voor de rechter slepen, voor wat het anti-competitief gedrag noemt. Want, wat is het geval nu: KPN zou in de periode 2011-2014 aan Vodafone niet de technologie hebben geleverd die het mogelijk maakt om triple-play pakketten te leveren. 

Volgens Vodafone zou KPN juist in deze periode voorrang hebben gegeven aan de eigen producten zoals de ‘alles-in-een’ pakketten. Dit resulteerde in een geschatte schade van 115 miljoen euro aan misgelopen omzet. Vodafone heeft ondertussen al een claim voorgelegd aan de Rechtbank van Den Haag en vraagt in eerste instantie om bevestiging van het onrechtmatig handelen van KPN.

Slecht of niet?

Natuurlijk zou dit zeer slecht zijn voor ontwikkeling Nederlandse telecommarkt, dat er hier 2 grote telecom reuzen hierover gaan steggelen over een product wat in de laatste 5 jaar ongelofelijk gegroeid is. Het verbaasd mij een beetje dat Vodafone nu pas hiermee komt, en niet eerder. Ik ga ervan uit dat Vodafone precies weet wat ze doen, en dat ze vooraf een zeer goede prognose hebben gedaan, om het hele process duidelijk in beeld te krijgen. Maar ik vind het raar dat er na bijna 6 jaar pas een reactie komt. Had men dat al na 2 jaar kunnen zien? Wie weet, ik weet ook niet wat er achter de schermen gebeurt natuurlijk

Vodafone meldt in een nadere reactie dat het gaat om een civiele claim tot schadevergoeding, binnen de commerciële overeenkomst die Vodafone had met KPN voor breedband. Vodafone stelt dat KPN niet heeft geleverd, namelijk landelijke toegang voor Breedband Thuis tot tv-kijkers via het TV-platform en DSL. Het bedrijf stelt dat KPN alleen een dienst leverde die geschikt was voor glasvezel en daarin nog op vele fronten tekort schoot.

PS: Het woord anti-competetief bestaat niet

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Alles-in-1-pakket verdrijft losse abonnementen

De consument is steeds minder geïnteresseerd in losse televisie-, telefonie- en internetabonnementen, maar kiest meer …