Home / Digitale TV / Vernieuwde EPG bij kabelaar UPC

Vernieuwde EPG bij kabelaar UPC

Kabel- en mediabedrijf UPC Nederland introduceert vandaag in één keer bij al haar digitale televisieklanten haar nieuwe Elektronische Programmagids (EPG). De nieuwe EPG is een belangrijke stap voor UPC bij het uitbouwen van haar digitale televisieplatform. Zo wordt het op korte termijn onder meer mogelijk Mediaboxen met een ingebouwde digitale videorecorder op afstand in te stellen.

De gebruiksvriendelijkheid van de nieuwe Elektronische Programmagids is verbeterd ten opzichte van de huidige versie. De EPG bevat meer programma-informatie per scherm en de informatie kan sneller worden opgevraagd. Doordat de EPG een transparante achtergrond heeft gekregen, blijft bovendien het TV-programma zichtbaar dat bekeken wordt wanneer men informatie in de EPG opzoekt.

Mark Giesbers, VP Marketing bij UPC Nederland: “De EPG is onder onze digitale televisiekijkers één van de meest intensief gebruikte diensten. Deze toekomstbestendige EPG is niet alleen anders vormgegeven; de gids biedt een toegevoegde waarde voor onze klanten. Hij is daarom nog gebruiksvriendelijker dan de bestaande versie.

We blijven uiteraard werken aan het verbeteren van de kijk- en gebruikservaring van onze klanten.”
De nieuwe EPG vormt de eerste van enkele productinnovaties die UPC op haar digitale televisieplatform zal lanceren. Zo kondigde UPC al eerder aan dat zij het mogelijk zal maken Mediaboxen met een ingebouwde digitale videorecorder via het internet of de mobiele telefoon te programmeren. Deze functionaliteiten worden nog dit jaar geïntroduceerd.

[bron:upc.nl]

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

upc-myprime

UPC Myprime Reclame Video

Johnny wil altijd meer. En schijnbaar wil de UPC alles op alles zetten met hun …