Glasvezel oorlog in Veendam?

Glasvezel-OorlogIn het bekende plaatje/dorp Veendam doet zich de wonderlijke situatie voor op dit moment.

Er zijn namelijk twee aanbieders van glasvezel zijn: de lokale Stichting Kabelnet Veendam (SKV) en het landelijke Reggefiber (gekomen n.a.v. een handtekeningenactie van Parkstadglas).

Er is weleens gekscherend gesproken over een ‘glasvezeloorlog’, maar gelukkig bleef het wapengekletter beperkt tot concurrerende advertenties in de media en discussies in het lokale cafe.

Er is namelijk misleiding….

Wat blijkt nu, is dat vertegenwoordigers van KPN en Lijbrandt langs de deuren gaan om glasvezelabonnementen te verkopen. Daar is op zich niks mis mee, maar deze deur verkoop gaat echter gepaard met misleiding en dát mag natuurlijk niet.

Veendammers die contact hebben gehad met deze verkopers, vertellen dat ze zich voordeden als vertegenwoordigers van de gemeente Veendam. Maar de gemeente Veendam is niet eens partij in het glasvezelgebeuren.

Anderen zeggen dat ze bang werden van de agressieve toon waarmee de ‘informatieverstrekking’ gepaard ging: “Als u nu niet tekent, hebt u straks geen tv meer zeiden ze,” vertelt één van de benadeelden.

Ook vertellen de verkopers dat SKV failliet is, geen glasvezel gaat aanleggen, en is overgenomen door een ander bedrijf. Allemaal niet waar.

De gemeente Veendam heeft ondertussen actie onernmomen. Op de website van de gemeente staat te lezen: “Bij de gemeente komen geregeld vragen binnen van burgers over glasvezel en of men hiervoor bij de gemeente moeten zijn. Dit is echter niet het geval.

Wethouder Henk Jan Schmaal legt uit: “Het aanleggen van een glasvezelnetwerk is niet aan de gemeente, dit is overgelaten aan de markt. Het is net als het netwerk van mobiele telefonie, die kennen ook verschillende aanbieders en iedere burger is vrij in het kiezen van een aanbieder. De gemeente is straks alleen betrokken als vergunningverlener.”

Reactie Reggefiber en partners
De redactie van De Veendammer heeft contact opgenomen met KPN, Lijbrandt en Reggefiber maar tot op heden geen reactie ontvangen. Wanneer dit gebeurt, wordt die vanzelfsprekend op deze website gepubliceerd.

Contract opzeggen
Het is trouwens mogelijk om binnen 8 dagen een contract op te zeggen dat via huis-aan-huis verkoop is gesloten. Dat is vastgelegd in de Colportagewet.

Bekijk een voorbeeldopzegging door te klikken op deze link van Tros Radar.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Eenvoudige gesloten verbinding Azure AWS

Veel organisaties willen graag een rechtstreekse verbinding met de cloud hebben, maar zien op tegen …