KPN is Gehackt!

KPN HackerTelecombedrijf KPN is vorige maand door nog onbekende hackers gehackt.  De hackers wisten zich toegang te verschaffen tot servers die de klantgegevens bevatten, bevestigde het bedrijf woensdag in een bericht zover op het forum is geplaatst :  KPN Forum 

Toen KPN de digitale inbraak ontdekte, zijn onmiddellijk maatregelen getroffen om de gegevens van klanten te beschermen en om de dienstverlening ongestoord en veilig te blijven verzorgen. Samen met een gespecialiseerd bedrijf zegt KPN het lek te hebben gedicht.

Het is niet bekend van hoeveel klanten de gegevens zijn ingezien.

Het telecomconcern heeft alle relevante instanties over de inbraak geïnformeerd, waaronder het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC), toezichthouder Opta en het Openbaar Ministerie. Het bedrijf gaat na een diepgaande analyse bekijken hoe klanten en servers nog beter kunnen worden beschermd tegen aanvallen van hackers.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

De opkomst van de grote smartphones

Waar voorheen het juist gunstig was dat mobiele telefoons een klein formaat hadden, heeft de …