Telemarketeers negeren bel-me-niet-register

Bel-Me-NietDe welbekende telemarketeers van diverse telecom bedrijven, nemen het niet zo nauw met het bel-me-niet-register kennelijk. In de pers wordt hierover ruim geschreven vandaag, maar waar gaat het dan over?

Nou, in 2011 zijn bijna 10.000 mensen die op die zwarte lijst staan toch gebeld door een telemarketeer. Telecomwaakhond OPTA heeft daarom voor 1,2 miljoen aan boetes uitgedeeld.

Van alle 9421 klachten over telemarketeers kwam 97 procent van mensen die in het Bel-Me-Niet-register staan, blijkt uit een rapport van de OPTA. In twee derde van de gevallen heeft de telemarketeer de optie van het zich laten opnemen in het register niet genoemd, terwijl dat verplicht is.

Volgens Tweakers.net gaan loterijen het vaakst over de schreef met telemarketing; 26 procent van de klachten ging over de kansspelen. Ook over energiebedrijven en telecom- en televisiebedrijven waren relatief veel klachten.

Telemarketing is een van de aandachtspunten van de OPTA. De boetes zijn uitgedeeld en na onderzoek van klachten die bij de OPTA of Consuwijzer zijn binnengekomen. Ook media-aandacht kan aanleiding zijn voor een onderzoek naar een bedrijf.

Eeh, inschrijven/uitschrijven kan op deze website
https://www.bel-me-niet.nl/

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Het verschil tussen de Samsung Galaxy S10E en de iPhone XR

De markt voor smartphones wordt voornamelijk gedomineerd door twee grote spelers: Samsung en Apple. Waar …