Glasvezel breek aan in het Oldambt Groningen

En ja hoor, oost-Groningen krijgt als laatste regio in de provincie een supersnel glasvezelnetwerk. Provincie Groningen laat door de specialist : KPN vier gemeentehuizen, twee bedrijventerreinen en acht provinciale bruggen aan het Winschoterdiep aansluiten.

Het Oost-Groninger netwerk wordt aangelegd in de gemeenten Bellingwedde, Winschoten, Reiderland en Scheemda. De aanleg wordt door de provincie en deze gemeenten betaald.

In de provincie Groningen liggen straks vijf regionale glasvezelnetwerken verspreid over Reitdiep, Eemsdelta, Gorecht, Veenkolonien en Oost-Groningen.

Bedrijven kunnen door betere breedbandverbindingen sneller innoveren, beter onderling samenwerken en een hogere kwaliteit van dienstverlening realiseren. Onder meer in de zorg en bij de verhuur en het onderhoud van woningen wordt perspectief gezien.

De provincie kan door de aanleg van glasvezelkabel naar de provinciale bruggen aan het Winschoterdiep op termijn deze bruggen op afstand bedienen.

Alternatief Kabelinternet
Er wordt sinds 2004 door de provincie Groningen aan het glasvezelnetwerk gewerkt. Het huidige aanbod van kabelinternet en adsl biedt onvoldoende capaciteit om aan de groeiende vraag naar meer bandbreedte te kunnen voldoen. Glasvezelkabel biedt veel meer ruimte dan de traditionele koperen telefoonkabel waar adsl gebruik van maakt.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Eenvoudige gesloten verbinding Azure AWS

Veel organisaties willen graag een rechtstreekse verbinding met de cloud hebben, maar zien op tegen …