Glashelder zet glasvezelmarkt op scherp!

De onafhankelijke glasvezel provider Glashelder is door Sprout geselecteerd tot de 10 meest innovatieve ondernemingen van Nederland. Glashelder heeft dit jaar van zich doen spreken door op vernieuwende wijze samen met lokale initiatiefnemers zich in te zetten voor de aanleg van glasvezelnetwerken. In  de door grote marktpartijen gedomineerde glasvezelmarkt is Glashelder er in geslaagd om met een vernieuwend business model de aanleg van glasvezel, met ruimte voor lokale diensten en initiatieven, te realiseren  waarbij ook de buitengebieden worden aangesloten op glasvezel.

Een onafhankelijk alternatief

“Met de recente overname en samenvoeging van enkele middelgrote glasvezelproviders door KPN wordt de  keuze voor de consument op glasvezel beperkt. “Juist nu is het belangrijk om de klant een écht alternatief te bieden, waarbij persoonlijke service en kwaliteit worden gewaarborgd”, aldus directeur Sander Waterval.

“Met  Glashelder willen we niet alleen een flexibele partner zijn voor lokale initiatieven en vastgoedpartijen, maar  ook juist dié onderscheidende diensten aanbieden waarmee glasvezel zijn meerwaarde bewijst ten opzichte  van de traditionele koper- en coaxnetwerken. Het is daarom jammer dat er naast keuzevrijheid, nu ook een stuk innovatiedrang uit de markt verdwijnt. De klant is uiteindelijk niet gebaat bij meer van hetzelfde.” De recente ontwikkelingen biedt Glashelder echter ook de kans om als onafhankelijke provider een alternatief te  bieden. Hierbij wordt niet alleen aangeboden op de netwerken van Reggefiber, maar ook over glasvezelinitiatieven van ondernemers, lokale burgercomités en zelfstandige kabelaars, zoals in Waalre en Harderwijk.

Glashelder richt zich op verdere groei
2013 zal voor Glashelder in het teken van forse groei staan. Niet alleen wordt er verder geïnvesteerd in de dienstverlening, ook brengt de snelle groei nieuwe investeringen met zich mee. Eind oktober is daarom een investeringsronde succesvol afgerond, waarbij een consortium aan enthousiaste en ervaren investeerders met een significante investering is ingestapt om een gezonde groeispurt mogelijk te maken. Glashelder ziet de komende jaren volop kansen om zichzelf succesvol te onderscheiden van andere aanbieders. Naast het leveren van consumentgerichte diensten adviseert Glashelder ook overheidsinstellingen en vastgoedpartijen  hoe zij een glasvezelnetwerk zo open mogelijk kunnen aanleggen en/of exploiteren. Bij veel grote renovatie- en nieuwbouwprojecten wordt nog steeds niet direct aan glasvezel gedacht als basisvoorziening.

“Met Glashelder Projecten adviseren en ondersteunen we vastgoedpartijen met de aanleg van glasvezel en de extra mogelijkheden zoals ontsluiting van gebouwgebonden installaties en een interessant terugverdienmodel van de investering in glasvezelnetwerken”, zo besluit Sander Waterval.

Over Glashelder
Glashelder is een onafhankelijke glasvelprovider, die samen met een scala aan lokale en landelijke dienstaanbieders een compleet en onderscheidend dienstenpakket aanbiedt aan de consumentenmarkt. Zij levert naast internet, televisie en telefonie ook mobiele telefonie, huisbeveiliging en overige diensten over glasvezel en is in april 2010 gestart als één van de eerste onafhankelijke glasvezelproviders van Nederland. Glashelder Projecten is een expertisecentrum voor overheidsinstellingen en vastgoedpartijen op het gebied van aanleg en exploitatie van open glasvezelnetwerken. Glashelder maakt deel uit van Mobile Communications, een holding waarbinnen diverse innovatieve telecom-/ICT-bedrijven actief zijn. Meer informatie vindt u  op www.glashelder.nl

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Eenvoudige gesloten verbinding Azure AWS

Veel organisaties willen graag een rechtstreekse verbinding met de cloud hebben, maar zien op tegen …

One comment

  1. Met alléén glasvezel bent u er niet. Het zijn de aanbieders, oftewel serviceproviders, van diensten als tv, internet en bellen die de mogelijkheden voor u ontsluiten. Welke serviceproviders dat zijn? Dat verschilt per gebied. In elk geval bent u verzekerd van een ruime keuze, want u bent vrij om zelf de serviceprovider te kiezen die u het beste aanbod doet.