KPN en de bonden komen er niet uit

Geen goede ontwikkelingen in de onderhandelingen tussen KPN en de vakbonden over een nieuwe cao. De gesprekken zijn vastgelopen en ook al afgebroken. Dat meldt KPN in het forum van kpn.com. De verlenging van de looptijd van het Sociaal Plan bleek het grootste struikelblok.

De bonden willen de looptijd van het huidige Sociaal Plan met acht maanden verlengen. Telecom gigant KPN wil echter niet verder gaan dan twee maanden. Er waren alwel successen geboekt over de structurele loonsverhoging van 1,4 procent per 1 april 2012.

KPN is echter van mening dat er een realistisch en evenwichtig bod is neergelegd gezien de uitdagende omstandigheden waarin KPN zich bevindt. De vakbonden hebben laten weten dat ze volgende week met hun leden bijeen komen om te kijken hoe zij verder willen gaan. Dus mijn gedachte gaat uit van ongeveer 5 jaar geleden, toen het ook al vastliep bij de KPN en ook echt stakingen waren voor een korte periode.

Toen kwamen ze eruit, nu ook?

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

De opkomst van de grote smartphones

Waar voorheen het juist gunstig was dat mobiele telefoons een klein formaat hadden, heeft de …