Telefoonfraude in naam van KPN?

Enkele verontrustende bewoners in het gebied van Salland zijn de afgelopen tijd telefonisch benaderd door een persoon die zich uitgaf voor een medewerker van de KPN. De onbekende beller vertelde dat men was uitgekozen en in aanmerking kwam voor een voordeeltje van de KPN, in de vorm van lagere telefoonkosten die zijn ontstaan.

Om het een en ander voor elkaar te maken had de beller enkele gegevens nodig en probeerde om gegevens van de bankrekening los te krijgen. Gelukkig hadden deze mensen in de gaten dat hier iets niet klopte en hebben het gesprek beëindigd.

Heel kort even uitgelegd : Geen enkele geldinstelling of telefoon aanbieder zal u telefonisch benaderen en proberen dergelijke gegevens van u te krijgen. Men heeft de gegevens die nodig zijn en hoeft hier niet naar te vragen, en dan vooral van de KPN zelf. Die gegevens hebben ze al, want u bent daar klant toch?

Mocht u een dergelijk telefoontje krijgen, verbreek dan de verbinding.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

De opkomst van de grote smartphones

Waar voorheen het juist gunstig was dat mobiele telefoons een klein formaat hadden, heeft de …

2 comments

  1. www.watdoenwijmet.nl

    Telefoonfraude in naam van kpn.. He-he-he 🙂

  2. Niet alleen de mensen daar zijn benaderd door …
    Veel meer mensen in nederland GRR

    Wanneer houd … Daar nou eens mee op ???