Alice – Mijn persoonlijke mening

Ik zag Alice deze week een aantal keren op tv langskomen. Alice voert al vanaf 20 augustus reclamecampagnes voor snel internet tot 20mbit en gratis telefonie naar vaste nummers in nederland. Telefonie via VoDSL en niet zoals bij IPB van kpn via VOIP.

Bbned, InterNLnet en Telecom Italia hebben topmodel Vanessa Hessler gevraagd om de rol van Alice te spelen. ‘Sex sells’ en in de markt van breedband internet en telefonie moet je met grof geschut te werk gaan.

Natuurlijk erg leuk voor de tv campagne maar waar gaat het nu eigenlijk om? Wat is de reden waarom wij Alice zullen nemen (neehee niet het model maar de internet aansluiting!) ?? Dat is de vraag…

Het Internet en bellen van Alice is goedkoop, simpel en heel eerlijk. Zo wordt het beloofd in de media en de website. Ik moet het nog zien of het echt zo simpel is bij Alice, goedkoop is het wel in ieder geval! Het grote voordeel van Alice is dat je geen contract met hen aangaat. Je kunt elke maand besluiten te stoppen en een andere aansluiting te nemen bij een andere provider. Maar dit heeft Het Net al sinds enige tijd, dus er is een concurrent bij.

Daarnaast levert Alice de verbinding via het externe BBNED netwerk wat als behoorlijk stabiel te boek staat. Bellen via internet, meer specifiek via VOIP, kent vele kinderziekten en negatieve kanten. Zo kan een telefoongesprek je downloads afbreken of je downloads het telefoongesprek. Bij Alice/BBNED wordt echter gebruik gemaakt van VoDSL, een andere netwerklaag zodat internet en telefonie elkaar niet meer zo erg in de weg zitten. De geluidskwaliteit is daarom altijd goed te noemen, en van hevige vertraging bij je downloads zul je ook niet veel last hebben.

En is Alice dan zo goedkoop? Jawel! Je hebt immers de KPN niet meer nodig voor de telefoonlijn, ADSL2+ is losgekoppeld van een telefonie-abo van de KPN. Voor nog geen 30 euro per maand krijg je de snelle BBNED verbinding en telefonie, desgewenst met nummerbehoudt en vermelding in de telefoongids.

Maar Alice is toch een nieuw bedrijf? Kun je er dan wel van op aan dat ze het redden, en niet net als Cistron ten onder gaan voordat ze goed en wel op weg zijn? Alice bestaat al ruim een jaar in landen als frankrijk, duistland en italie. Daarnaast is het een dochteronderneming van grote internet aanbieders en netwerk providers zoals Bbned, InterNLnet en Telecom Italia. Alice zelf wordt geleverd door BBNED’s dochteronderneming BBeyond, de zakelijke internet aanbieder. En dat is een provider met zeer positieve resultaten.

Toch doet jet Alice concept een beetje aan Scarlet Internet denken. Veel voor weinig. Met Beau’s breedband ging het echter min, maar waarom? Scarlet sloeg de plank mis door veel te beloven en weinig waar te maken.
Scarlet was afgelopen jaar een van de grootste dalers als je kijkt naar advertentie-uitgaven.

Een nieuw merk introduceren in de verzadigde markt van breedbandaanbieders is niet simpel. De sexy Alice wil zich profileren als bijzonder klantvriendelijk en ‘plug-and-play’. Je sluit het modem aan en dan werkt het allemaal. Helaas kampt Alice op het moment hier en daar wat problemen. Aansluitingen die niet op tijd gerealiseerd worden, modems komen zo nu en dan te laat aan en op de helpdesk is het ook regelmatig een drukte van jewelste. Maar dat is uiteraard te verwachten met het opstarten van zo’n nieuw merk, dan heb je altijd een piekdrukte van nieuwe aanmeldingen.

Wat zijn uw ervaringen met Alice?

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

0624001200

Informatie over Telefoonnummer 0624001200

Het telefoonnummer 0624001200 is gekoppeld aan de klantenservice van Odido, het bedrijf dat eerder bekend …

5 comments

  1. @cas
    Mooi om te horen dat het ook glasvezel is gewornde. Nu maar hopen dat Alice zich staande houdt in de wereld van ADSL 🙂

  2. Ik heb ook Alice en vind het echt geweldig. Het is zeker goedkoop en het voordeel is inderdaad dat je er geen contract mee aangaat. Dus bevalt het je niet? Dan ben je zo weer weg. Het heeft inderdaad wel wat weg van Scarlet, dat denk ik met je eens.
    @Frank, wij hebben inderdaad ook de overstap gemaakt naar glasvezel. Top!

  3. Het kan inderdaad snel gaan, en we hebben dan ook echt een stap gemaakt richting glasvezel. ADSL is wel een beetje achterhaald in Nederland 🙂

  4. Haha die internetsnelheid van toen is nu gewoon een formaliteit. Zo zie je maar weer hoe snel het kan gaan in dit constant veranderende innovatieve wereldje.

  5. Mooie samenvatting van wat wel en niet te verwachten van Alice.