De kosten van Internet Plus Bellen : 10 miljoen euro per maand

Internet Plus Bellen is een dure aangelegenheid op dit moment voor KPN. Want het verbeteren van de dienst Internetplusbellen, heeft KPN in het eerste kwartaal 25 tot 30 miljoen euro gekost. En dat is geen kattepis.

Ook de komende kwartalen zal KPN nog fors in de dienst moeten investeren, zegt Baptiest Coopmans, lid van de raad van bestuur van KPN, vrijdag in het AD.

“We moesten zes- tot zevenhonderd monteurs inschakelen om bij mensen de aansluitingen te doen”, aldus Coopmans. Door technische en organisatorische problemen zaten tienduizenden mensen soms wekenlang zonder telefoonverbinding. Het geld dat KPN heeft geïnvesteerd is deels opgegaan aan schadevergoedingen.

Omdat de klachten zo talrijk waren, ging de Consumentenbond zich ook met Internetplusbellen bemoeien. Uiteindelijk besloot de bond begin mei om de strijd te staken omdat het juridisch te ingewikkeld was.

Achteraf erkent Coopmans dat KPN te lang is doorgegaan met het accepteren van nieuwe klanten. “We hadden begin december vorig jaar aan de rem moeten trekken en niet drie maanden later.


Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Gratis Laptop bij Internet Plus Bellen Premium

Even heel eerlijk : Op dit moment zijn er geen gratis laptops bij de Internet …