Kabel velt KPN

Ik heb jullie input nodig voor het volgende. Steeds meer berichten op diverse forums, websites, blogs, nieuwssites gaan over de mogelijkheden van KABEL in vergelijking met ADSL. Erg mooi allemaal, maar er speelt wel wat af op de achtergrond.

Nu volg ik al jaren de nieuwsberichten van Telecompaper, en daar was afgelopen week alweer een interessant stukje te lezen over de markt waarin KPN zich bevindt : Triple Play (i.c.m adsl)

In dat stukje tekst wordt het volgende geschreven :

“Er valt nu eenmaal niet veel meer uit het DSL-netwerk te persen en met de verbeterde versies (VDSL en FTTH) is KPN nog lang niet op volle oorlogssterkte. Daarmee lijkt voorlopig geconcludeerd te kunnen worden dat KPN te laat is gaan investeren in netwerkupgrades en te lang heeft zitten dubben op de keuzes die daarbij gemaakt moesten worden: anderhalf jaar twee verschillende technologieën testen in tien kleine en middelgrote gemeentes om daarna nog geen keuze te maken en beide technologieën te handhaven. KPN en de kabel kunnen elkaar dus weliswaar beconcurreren op elkaars core producten, maar de kabel zal aardig uit het zicht zijn geraakt tegen de tijd dat KPN de veel interessanter triple play-arena volwaardig kan binnenstappen.”

Ik heb hier 2 vragen over aan jullie :

  1. Is KPN te traag geweest met het verbeteren van hun netwerken?
  2. Heeft de Kabel ADSL al ingehaald volgens jullie?

Ik ben benieuwd naar jullie reactie hierop

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Alice is er niet meer!

Hoe snel kan het gaan. Aan het einde van 2010 nog gekroond tot beste internet …

4 comments

  1. De kabel heeft nog een ander probleem, en dat is dat deze niet overal beschikbaar is. Verder heb je via de kabel geen keuze van provider. Je zit vast aan de kabelboer. Heb je daar dus een probleem mee, zal je dat moeten accepteren of over moeten schakelen naar xDSL. Bij xDSL heb kan je kiezen tussen KPN en TELE2 als het om triple-play gaat.

  2. 1. Ja KPN is veel te traag geweest. VDSL is nog steeds niet beschikbaar in Nederland.

    2. Kabel heeft kwa Triple Play zeker DSL ingehaald. Echter kun je op een kabel aansluiting vaak geen eigen server draaien waardoor zeker geavanceerde gebruikers bij DSL/KPN blijven.