Waarom nou Digitale TV?

Mijn Advies: Digitenne of CanalDigitaal

Waarom nou Digitale TV?

Wij Nederlanders gaan veel op vakantie, en dan willen we natuurlijk ook onze televisies meenemen naar de camping of naar de boot. Doordat moderne televisies, LCD TV’s of plasma-TV’s, steeds kleiner en platter worden, wordt het steeds makkelijker om een televisie mee te nemen naar de camping of naar de boot.

Natuurlijk willen de echte buitenmensen niks missen van hun favoriete televisieprogramma’s die in de zomer worden uitgezonden. Dan bestaat er de mogelijkheid om Digitale Televisie in de tuin te kijken. :mrgreen:

Om Digitale Televisie op de camping, boot of in de tuin te kunnen ontvangen en te gebruiken, bestaan er een mogelijkheid om TV te kijken via de ether.

Digitale Televisie werkt via de ether gaat via de lucht. Een kleine antenne naast de decoder ontvangt de draadloze televisiesignalen en stuurt ze via de decoder door naar uw televisie. Groot voordeel van deze draadloze oplossing is dan ook dat u het overal kunt gebruiken; thuis, maar ook op de boot, op de camping of in uw vakantiehuisje. Daarnaast is de lage prijs, in vergelijk met Digitale Televisie via de kabel of Internet, een groot voordeel van deze techniek.

Een nadeel van Digitale Televisie via de ether is dat u afhankelijk bent van de zenders die de aanbieder doorgeeft, waardoor als het zenderpakket gewijzigd wordt, u mogelijk zenders niet meer kunt zien. Daarnaast is door de beperkte bandbreedte het aantal zenders een stuk kleiner dan bij Digitale Televisie via de kabel, via de satelliet of via Internet en dient u zich te bevinden in het dekkingsgebied van de ether. Om te controleren of u zich in het dekkingsgebied bevind, kunt u op deze site een postcodecheck doen.

Wat zijn de Voordelen:

  • Draadloos, dus overal te gebruiken: thuis, op de boot, in de tuin of in uw vakantiehuisje
  • Goedkoper dan televisie via de kabel
  • Eenvoudige installatie, binnen 10 minuten aan te sluiten
  • Bij zeer slecht weer kan het beeld van korte duur van mindere kwaliteit zijn (Buitenantenne gebruken voor meer ‘bandbreedte’
  • Per provincie een andere kanaalindeling (met lokale programma’s!)

Maar wat zijn de Nadelen :

  • Een kleiner zenderaanbod door de beperkte bandbreedte
  • Afhankelijkheid van de aanbieder voor het zenderpakket
  • Storingsgevoeligheid
  • Nog geen dekking in geheel Nederland (check uw postcode voor beschikbaarheid)

Mijn advies is ook om een extra buitenantenne te kopen via Marktplaats of de site van KPN zelf. Deze kost (nieuw) € 39,95 Deze buitenantenne wordt geleverd inclusief muurbevestiging en hij is waterproof en UV-bestendig.

Succes,
Frank

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

upc-myprime

UPC Myprime Reclame Video

Johnny wil altijd meer. En schijnbaar wil de UPC alles op alles zetten met hun …