Internet Aanbieder Alice verandert tarieven?

Internet/telefonie/tv aanbieder Alice heeft besloten met ingang van 1 februari 2012 haar tarieven te wijzigen.  De maandelijkse kosten van een Alice Comfort bijvoorbeeld worden met € 2,50 verhoogd, en de maandelijkse kosten voor een Alice Easy abonnement worden met € 1,- verhoogd.

Alle klanten van Alice hebben een email ontvangen hierover met meer informatie, waar ook een interessante stukje tekst instaat :

In deze nieuwsbrief wordt u tevens geïnformeerd over een aanbod van Tele2. Dit aanbod betreft een Televisie, Internet & Bellen-pakket van Tele2. De tarieven die onder dit aanbod genoemd worden, zoals het tarief van €0.08 cent per minuut voor telefonie, is specifiek voor deze Tele2 aanbieding. Indien u bij Alice blijft, betaalt u enkel het starttarief van € 0.10 cent per gesprek.

Wat? Een aanbod voor Tele2 producten? Wie heeft wie afgekocht hier, is de vraag?

Natuurlijk zijn er veel klanten die hier zeker niet blij mee zijn, en gaan overstappen op een andere aanbieder zoals KPN, Alice, of zelfs UPC als alternatief. Ik persoonlijk vind het erg jammer dat Alice de prijzen omhoog gooit, want de prijs was namelijk het sterkste punt van de marketing campagne toch? Waarom knabbel je dan aan datgene waar je goed in bent?
[Officiele verklaring van Alice] Waarom verandert Alice de tarieven?

Alice heeft de laatste jaren haar abonnementsprijzen niet verhoogd. Alice ziet zich nu genoodzaakt dat wel te doen. Desalniettemin heeft Alice ook met deze nieuwe tarieven een van de scherpste aanbiedingen in vergelijking met haar concurrenten.

Wat betekent dit voor u?
De tariefswijziging van uw abonnement houdt in dat de factuur van februari al aangepast zal zijn naar de nieuwe tarieven, aangezien u het maandbedrag vooruitbetaalt.
Indien u het niet eens bent met deze tariefswijziging, dan heeft u het recht uw abonnement per direct op te zeggen. U kunt uw contract schriftelijk of via onze klantenservice op 0900-1580 opheffen. Indien u uw abonnement wilt opzeggen naar aanleiding van de tariefswijziging, dan dient u dit voor 1 maart 2012 aan Alice door te geven.

Wij hopen u voldoende te hebben geïnformeerd.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Alice is er niet meer!

Hoe snel kan het gaan. Aan het einde van 2010 nog gekroond tot beste internet …