KPN vangt bot bij rechter in zaak tegen Opta

OptaTelecombedrijf KPN moet zich terugtrekken uit de aanbestedingsprocedure voor vaste telefonie van de overheid. Dat heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven maandag bepaald. De rechter volgt daarmee een eerder besluit van telecomwaakhond Opta, waartegen KPN bezwaar had gemaakt.

Volgens Opta heeft KPN in de lopende procedure de aanbestedingsregels overtreden en mag het bedrijf daarom niet langer meedoen. De rechter volgt de toezichthouder daarin. Trekt KPN zich niet terug, dan riskeert het een boete van 100.000 euro per dag met een maximum van 1 miljoen euro.

KPN en concurrent Tele2 voeren al ruim anderhalf jaar een verbeten strijd om de overheidsopdracht, waarmee een bedrag van mogelijk 120 miljoen euro gemoeid is. KPN won de aanbesteding, maar Tele2 maakte daar met succes bezwaar tegen en leek vervolgens met de opdracht aan de haal te gaan.

Daar stak KPN op zijn beurt met een gang naar de rechter een stokje voor.

De uitspraak van maandag betekent niet dat de opdracht automatisch toch naar Tele2 gaat. Een andere rechter buigt zich binnenkort over de vraag hoe het verder moet met de aanbestedingsprocedure.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

De opkomst van de grote smartphones

Waar voorheen het juist gunstig was dat mobiele telefoons een klein formaat hadden, heeft de …