Wat doen wij met de nieuwste iPhone xs en wat kunnen we er allemaal mee?

Het is al weer bijna een half jaar geleden dat Apple de iPhone XS in Nederland introduceerde. Op 21 september 2018 maakte het Nederlandse publiek, middels de iPhone XS en de iPhone XS Max, kennis met de twaalfde generatie iPhones. Praktisch elke telecom aanbieder, zoals Telefoon.nl, heeft de iPhone XS en zijn grotere broertje in het assortiment opgenomen. De XS heeft een ontwerp dat praktisch identiek is aan de iPhone X, maar bevat geüpgradede hardware zoals de A12 Bionic- chip en de 5.85 inch OLED-display en twee 12-megapixel camera’s aan de achterzijde en een 7-megapixel camera aan de voorzijde. Het scherm van de iPhone XS Max is 6.46 inch en heeft verder dezelfde specificaties als de XS. Nu we een half jaar verder zijn, is er ook veel meer bekend over de functionaliteit van de iPhone XS. Wat doen wij met de nieuwste iPhone xs en wat kunnen we er allemaal mee? Wij hebben een vijftal (verborgen) functies voor jou op een rijtje gezet.

Niet storen functie (DND-functie)


De Niet Storen functie (Do Not Disturb) is een bijzonder handige functie die elke ongewenste melding onderbreekt terwijl je in een vergadering zit of als je van jouw nachtrust geniet. Als je deze functie inschakelt worden alle meldingen bij inkomende gesprekken, e-mails en sociale media achterwege. Je hebt de mogelijkheid om deze functie voor 1 uur, tot de avond of totdat je de locatie verlaat, in te schakelen.

Efficiënt herschikken Apps


Als je zachtjes tikt op het pictogram van een App, begint deze te schudden. Je kunt ze dan verslepen en overal op jouw scherm plaatsen zodat je de pictogrammen efficiënt kan indelen. Door de ne app boven de andere vast te houden, kan je een nieuwe map aanmaken. Ook kan je meerdere apps tegelijk oppakken om deze als nieuwe groep op een nieuwe pagina te plaatsen. Om dit te bewerkstelligen tik je zachtjes op een app en houd deze vast terwijl je met een andere vinger op andere apps tikt om deze te selecteren.

Geluid op volume 11


Als je de stereoluidsprekers van je telefoon gebruikt om naar muziek te luisteren, kan het zijn dat je vindt dat het hard genoeg klinkt. De iPhone XS bevat een verborgen instelling waarmee je het geluid tot volume 11 kan verhogen. Hiervoor moet je de iOS-instellingen openen en omlaag scrollen naar muziek. Tik vervolgens op EQ (Equalizer) en selecteer de instelling ‘Late Night’.

App-meldingen in mappen


Heb je veel apps georganiseerd in mappen en raak je geïrriteerd als je al die mappen moet doorspitten als één van deze apps een melding heeft ontvangen? Dan bestaat er ook een eenvoudige manier om deze complexe meldingen te organiseren. Door 3D Touch stevig in te drukken op elke map met een nieuwe meldingsindicator, verschijnt een menu met een lijst van alle apps binnen deze map met meldingen. Tik direct op de app in de lijst om deze te starten zonder dat je de map moet openen.

Slaaptimer voor films of muziek


Als je in slaap valt terwijl je muziek luistert, filmpjes of een videostream bekijkt, dan biedt de slaaptimer uitkomst. De slaaptimer is een eenvoudige manier om na elke gewenste tijd alle media te laten stoppen met afspelen. Open de Klok-app op je iPhone en tik op het tabblad Timers in de rechter benedenhoek. Stel de timer in en tik vervolgens op de knop “When Timer Ends”. Blader nu gewoon helemaal naar beneden en selecteer ‘Stop met spelen’.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

KPN storing

Disney Plus: Een uitgebreide review

In 1989 waren we razend enthousiast omdat, naast de drie Nederlandse reguliere televisiezenders, eindelijk een …