Het verschil tussen de Samsung Galaxy S10E en de iPhone XR

De markt voor smartphones wordt voornamelijk gedomineerd door twee grote spelers: Samsung en Apple. Waar Apple in het verleden verantwoordelijk was voor de razend snelle ontwikkeling van de mobiele markt, is Samsung nu de toonaangevende producent die het gezicht van de markt bepaald. Dat beide merken nog steeds enorm populair zijn blijkt ook wel aan de enorme hoeveelheid accessoires die voor zowel de Galaxy smartphones als de Apple iPhones beschikbaar zijn. Welk hoesje past er het beste bij mijn iPhone? Dan heb je meer dan genoeg keuze bij de vele fysieke en online telecomwinkels.

De iPhone XR of de Galaxy S10E?

Zowel de iPhone XR als de Galaxy S10E zijn verkrijgbaar tegen redelijk identieke prijzen. Voor de iPhone XR (3GB/128GB) zal je ongeveer € 850,- neer moeten tellen terwijl je voor de Galaxy S10E (6GB/128GB) bijna € 750,- uit jouw portemonnee tevoorschijn moet halen. En hoewel deze twee smartphones zich op hetzelfde mobiele segment richten, zijn deze twee digitale wondertjes totaal verschillend.

De display

Zo heeft de iPhone XR een 6.1 inch OLED scherm terwijl de S10E een 5.8 OLED scherm heeft. Ondanks dat het scherm van de S10E kleiner is, biedt het wel een hogere resolutie (2280×1080 pixels bij 435dpi) dan het scherm van de XR (1792×828 bij 324dpi). Dus het scherm van de XR is groter, maar het scherm van de S10E biedt een hogere resolutie.

Processor

De iPhone is uitgerust met een Apple A12 Bionic Duo-core processor (2.75Ghz) en een quad-cor grafische processor. De S10E is uitgerust met de Exynos Octa-core 9820 processor (2.7 Ghz) gecombineerd met de Mali-G76 grafische processor. Als deze twee processoren met elkaar vergeleken worden, kan men concluderen dat de A12 processor toch wel een beetje achter blijft op de Exynos 9820 processor.

Camera’s

Zowel bij de S10E als de Xr treffen we een 12MP camera op de achterzijde aan die beide dezelfde resolutie bieden van 3840×2160 pixels (4K). Het camera van de XR biedt hierbij wel een betere scherptediepte. Als het om de camera aan de voorzijde gaat, heeft de S10E weer meer te bieden. De S10E is uitgerust met een 10MP camera aan de voorzijde terwijl de XR met een 7MP camera biedt. Dus als het om ‘selfies’ en videochatten gaat is de S10E de betere keuze. Maak je echter veel foto’s, dan is de XR de betere keuze.

Batterij

De S10e is uitgerust met een 3.100mAh accu terwijl de XR een accu heeft met een capaciteit van 2.942mAh. Beide smartphones hebben een Li-Ion accu die het snelladen en het draadloos laden ondersteunen.

Software en design

Wat betreft het besturingssysteem vertegenwoordigen beide smartphones twee totaal verschillende werelden. De S10E biedt Android 9.0 terwijl de XR het iOS 12 besturingssysteem biedt. Wat betreft de draadloze verbindingen bieden beide smartphone praktisch dezelfde specificatie. Wat het design betreft is de S10E (142x70x8mm) in elke dimensie kleiner dan de XR (151x76x8mm). Ook qua gewicht is de S10E aanmerkelijk lichter (150 gram) dan de XR (194 gram).

Conclusie

Ondanks hun verschillen zijn beide smartphones goed met elkaar te vergelijken. Op grafisch gebied heeft de X10E iets meer te bieden dan de XR. Als het gaat om met name de afstemming van de hardware, heeft de XR weer iets meer te bieden dan de S10E. Echter hoe vaak je deze twee toestellen ook met elkaar vergelijkt, als je een Apple-fan bent gaat er niets boven een iPhone. Ben je echt een notoire Android gebruiker, dan is de S10E het ultieme toestel.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

KPN storing

Disney Plus: Een uitgebreide review

In 1989 waren we razend enthousiast omdat, naast de drie Nederlandse reguliere televisiezenders, eindelijk een …