Wat doe ik met mijn oude iPad?

Wat elektronica betreft, lijkt het erop dat alles steeds goedkoper en kleiner wordt. Door deze trend hebben we de laatste jaren een enorme berg elektronica verslonden. Het gevolg hiervan is dat we ook te maken hebben met een toenemend volume E-waste. Gelukkig nemen steeds meer producenten hun verantwoordelijkheid en bieden zij de mogelijkheid om jouw oude toestel in te ruilen. Ook Apple heeft vorig jaar het Amerikaanse ‘Reuse and Recycling’ programma in Europa geïntroduceerd. In Nederland heeft dit programma de naam ‘Apple GiveBack’ gekregen. Door jouw oude iPad in te ruilen, kan je korting krijgen op de aankoop van een nieuwe iPad of krijg je een tegoedbon van Apple. Wel handig, want als je net iPad cases van Iphone-cases.nl voor jouw oude iPad hebt aangeschaft, moet je voor jouw nieuwe iPad natuurlijk weer een nieuwe case aanschaffen.

Apple GiveBack


Bij de aanschaf van een nieuwe iPad biedt Apple de mogelijkheid om jouw oude iPad in te ruilen. Hierdoor kan je soms een aanzienlijke korting krijgen op de aankoop van jouw nieuwe iPad of ontvang je een cadeaubon die je kan besteden in de Apple store. Afhankelijk van het type, de specificaties en de staat van jouw oude iPad, kan die korting zelfs oplopen tot € 421,-. Dit is een aardig bedrag waardoor je redelijk voordelig een moderne iPad kan terugkopen. Zo zal een APPLE iPad Pro 12.9-inch met WiFi en 64 GB slechts € 628,- kunnen kosten. De ingeruilde iPad worden stuk voor stuk door Apple beoordeeld waarbij bekeken wordt of deze in aanmerking komen voor het refurbished programma of dat deze naar de E-waste recycling gaan. Hoe dan ook, zowel jij als het milieu hebben profijt van het Apple GiveBack programma.

Oude iPad inruilen


Op internet zijn nog tal van andere elektronicawinkels te vinden die jouw oude iPad graag kopen. Met de zoekopdracht ‘iPad inruilen’ vindt je al snel tientallen sites waar je de waarde van jouw oude iPad kan berekenen. Bij de meeste sites dien je dan ook jouw persoonsgegevens in te vullen en diverse vragen over jouw oude iPad in te vullen. Afhankelijk van de specificaties van jouw oude iPad, de staat van het apparaat en het model, kan je jouw oude iPad tegen een interessante prijs verkopen. De meeste webstores zullen dan het bedrag op jouw rekening storten. Ook zijn er enkele webstores waar je alleen een tegoedbon kan krijgen. Dit kan een nadeel zijn als je bij een andere aanbieder een nieuwe iPad wilt kopen.

Oude iPad verkopen


Als je geen gebruik maakt van de vele inruilmogelijkheden, dan kan je jouw oude iPad natuurlijk ook direct verkopen. Sites zoals Aanbodpagina, Facebook, Marktnet, Marktplaats, Speurders en Tweedehands.nl bieden voldoende mogelijkheden om jouw oude iPad te koop aan te bieden. Voordat je jouw oude iPad op een dergelijke site te koop gaat zetten, moet je natuurlijk wel eerst wat huiswerk doen. Zo moet je uitzoeken wat de gemiddelde prijs van een vergelijkbare iPad op deze sites is, moet je jouw oude iPad eerst eens flink oppoetsen en moet je goede foto’s maken. Maar als je jouw huiswerk goed doet, is jouw oude iPad waarschijnlijk redelijk snel verkocht.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

De chatprogramma’s van vroeger

Via een scherm met elkaar communiceren vinden wij nu heel normaal. Maar hoe is het …