Hoe kies je het beste smartphone hoesje?

De smartphone is een belangrijk item geworden, voor iedereen kunnen we wel zeggen. Verder is het een kostbaar gebruiksmiddel waar we zuinig op willen zijn. Hoewel we het jaren geleden niet voor konden stellen, willen we de smartphone niet meer missen. Eigenlijk verwerken we ons hele leven met dit apparaat. Het is inderdaad een telefoon, maar ook onze agenda, computer, boodschappenlijst, krant, tijdschrift, brievenbus en gamecomputer. Het is een apparaat met ontzettend veel functies en daar willen we zorgvuldig mee om gaan. Onder andere door een XR hoesjes kopen aan te schaffen om je nieuwe iPhone XR te beschermen.

Niet iedereen is liefhebber van het gebruiken van een iPhone XR hoesje. Dat is op zich voor te stellen, want de moderne smartphones als de iPhone XR hebben vaak een mooie en indrukwekkende vormgeving. We willen deze niet altijd verbergen in een hoesje. Verder maakt het de smartphone ook groter. Gelukkig zijn daarom meerdere soorten hoesjes verkrijgbaar om de bescherming te bieden aan de smartphone.

Bumper of backcover

Wil je echt zo min mogelijk bedekken met een nieuw iPhone XR hoesje, dan is een bumper geschikt. Dit is enkel een rand die om het toestel bevestigd wordt. Daardoor gaat er dus weinig van de vormgeving verloren en behoud het toestel nog het uiterlijk dat jij zo waardeert. Met de bumper komt er een extra rand om de smartphone heen, die toch enige bescherming biedt voor valpartijen. Alleen biedt het geen bescherming voor het volledige apparaat. Het voorkomt dat de rand aangetast wordt, maar de achterkant en voorkant zijn nog steeds kwetsbaar.

Een andere oplossing na de bumper is de backcover. Dit geeft net iets meer stevigheid en bescherming voor de smartphone dan de bumpers. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen. Het is zelfs mogelijk een persoonlijke tint te geven aan het hoesje door een foto erop te laten bedrukken of gewoon een mooi ontwerp uit te kiezen. Zo geef je de iPhone XR toch nog een persoonlijke unieke uitstraling. Daarnaast zijn de backcovers verkrijgbaar in zacht en hard materiaal. Het harde materiaal geeft dan wat meer bescherming, maar maakt de smartphone iets minder handzaam dan het zachte hoesje.

Volledige bescherming

Naast deze hoesjes geven de pouch of etui nog meer bescherming doordat deze de gehele smartphone bedekken. De smartphone schuif je gewoon in de pouch of etui, zodat er haast geen schade veroorzaakt kan worden. Je telefoon is goed beschermd, maar het is minder praktisch. Als je deze moet gebruiken, dan kost het iets meer tijd, omdat je de telefoon uit het hoesje moet halen.

De bookcase is dan iets handiger als iPhone XR hoesje. Hierbij is ook de gehele telefoon bedekt, maar dan voorzien van een flap op de voorkant. De flap gaat dan via de zijkant of onderkant open, afhankelijk van het model. Door middel van magneet of een clip blijft de klep gesloten. Vaak zitten er in de bookcase nog extra vakjes die je kan gebruiken voor geld of pasjes.

Tegenwoordig worden de bookcases en andere hoesjes zo ontworpen, dat ze voor meerdere doeleinden gebruikt kunnen worden. Naast bescherming voor jouw iPhone XR tegen vallen en waterschade, hebben ze ook nog een extra functie als portemonnee. Hoewel misschien niet alle uitvoeringen bij je passen, zijn er zoveel ontwerpen, dat je vast een hoesje kan vinden die aansluit bij je smaak.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Het verschil tussen de S22 Ultra en de S23 Ultra

Het verschil tussen de S22 Ultra en de S23 Ultra

Ben je op zoek naar een nieuwe smartphone die aan al je eisen voldoet en …